maandag 1 januari 2018

Vier weken rondkomen van 1,50 per dag.

Allereerst wil ik jullie een liefdevol en gezond 2018 wensen. ๐Ÿ˜˜

Onze feestdagen waren bijzonder gezellig en afwisselend. Eerste kerstdag waren we bij dochter in Zutphen en voor het eerst in tijden waren we voltallig aanwezig, dat was vrij uniek want van de 10 volwassenen werken er 5 met onregelmatige diensten. Iedereen had wat lekkers meegenomen, de tafel stond vol met oa hartige taartjes, vega burgers , salades, knakworsten  in bladerdeeg, rauwkost, een zalige toffe - bananentaart en nog veel andere heerlijkheden. De kindjes waren allemaal goed te pas , kleine baby Nathan sliep bijna anderhalf uur in de armen van een van zijn tantes. Het huis was gevuld met gegiechel, praatjes, eten en gezelligheid. Tweede kerstdag gingen we naar mijn schoonouders.

Oud en nieuw vierden grandpa en ik dit jaar bij dochter in Ermelo, een feest vol oliebollen en vuurwerk, eerlijk waar ik heb nog nooit zoveel vuurwerk gezien als vannacht, prachtig. De kindjes daar vinden vuurwerk geweldig en lopen met hun aansteeklonten en veiligheidsbrilletjes stoer te doen. 

En nu is het nieuwe jaar begonnen ๐Ÿ˜Š. Voor grandpa en mij begint het nieuwe jaar altijd met onze sobere - maand  - met - een - missie. We leven dan grotendeels van onze voorraad en ons budget is bijzonder laag namelijk 1,50 per persoon per dag. Het geld dat we hiermee uitsparen geven we aan iemand die wel wat extra’s kan gebruiken. 

Vandaag startten we de dag met een dikke smoothie van fruit dat we hadden liggen, bananen, ananas, citroen, avocado en een scheut amandelmelk. We strooiden er wat ciazaadjes, goibessen en guinoapops overheen, lekker vullend. Vanavond eten we stamppot koolraap met een restje gebakken mockduck. Tussendoor eten we overgebleven olibollen, komkommer en misschien een stukje kaas. 

Ik ga nu bedjes opmaken want morgen krijgen we logees.

Liefs grandma. 

14 opmerkingen:

 1. Ik kan me niet voorstellen dat je met 1.5 euro per dag per persoon gezonde voeding kan hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal je verbazen hoe goed dat lukt. We eten geen vlees dat scheelt enorm. Dit jaar kreeg grandpa als kerstpakket een kaaspakket, dat was ook zo’n meevaller. Verse groente en fruit is de elk jaar weer de grootste kostenpost.

   Verwijderen
 2. Nee, ik ook niet of je moet heel veel voorraad hebben. Ik zie er eigenlijk de noodzaak ook niet van in of het moet je een goed gevoel geven? Wat is mockduck? Mijn eerste gedachte is eend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He Lianne, het is geen noodzaak , we doen dit elk jaar als uitdaging zeg maar en natuurlijk om iemand anders aan het eind van de rit blij te maken. We hebben inderdaad een fijne voorraad en er staat bijvoorbeeld nog boerenkool op de tuin. Mockduck is een vleesvervanger mock staat voor nep en duck , zoals je dacht, voor eend.

   Verwijderen
  2. Tja, als je mag verbruiken uit je voorraad dan maakt het natuurlijk een groot verschil. Ik kan me voorstellen dat, als je je voorraad mag aanspreken, je kan toekomen met 1.50 euro per persoon per dag.
   Ik dacht dat je met 1.50 euro de effectief gedane uitgaven per dag per persoon bedoelde.....

   Verwijderen
  3. Je brengt me wel op een idee ! Misschien is dat een goeie voor de eerste week van februari๐Ÿ˜Š

   Verwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd hoe je dat gaat doen met 1,50 per dag, zou je daarover willen schrijven? Lijkt me dat ik daar iets van kan leren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 1.50 pppd is voor ons 21 euro in de week. Normaal gesproken geven we 60 a 70 euro uit, tis wel krapjes maar voor 4 weken goed te doen.
   Ik zal aankomende weken regelmatig een blogje plaatsen over wat we eten en natuurlijk laat ik weten wat , waar en hoeveel we gekocht hebben.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi begin van het jaar. Het je al een doel voor het geld,dat jullie uitsparen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me herinneren dat jullie dat vorig jaar ook deden.
  Knap hoor! Succes er mee, ik ben benieuwd .Ik vind namelijk wel veel dingen duurder geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top dat het ook dit jaar weer doet. Voor mij is t een doel op zich om de voorraadkast eens leeg te eten. Ik doe mijn best maar zodra ik aanbiedingen zie dan sla ik weer in en zijn de kasten dus weer vol๐Ÿ˜ฌ vandaag ga ik Appelcake en appeltaart bakken omdat de pakken al over datum zijn zag ik en ik vorige week twee kilo goudreinetten heb gekocht maar mijn vader al de appelbeignets afleverde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het super dat jullie het geld aan iemand geven die het h nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed hoor! Wij eten ook weer de vriezer en voorraad leeg (maar vullen hem tegelijk ook weer aan)

  BeantwoordenVerwijderen