maandag 7 januari 2019

Live below the line,dag 3

De ochtend begon al vroeg, ik was om 4.00 al klaar wakker ( niet normaal toch) , om 5.45 opgestaan, snel naar beneden oh brrr zo koud. We zetten  de verwarming 's avonds op tijd terug naar 15 graden, de houtkachel houdt het 's avonds lang behagelijk. Vanmorgen draaide grandpa de verwarming naar 16 graden we moesten allebei om 6.50 de deur uit, beetje onzin om het hele huis te verwarmen, één graadje warmer om de kou uit t huis te halen.

Koffie zetten en lunchtrommels klaarmaken. Grandpa nam 2 boterhammen met een gebakken ei, 2 boterhammen met pindakaas en 2 boterhammen met smeerkaas mee. Voor tussendoor de laatste peer en een madarijn. Ik nam het resterende bruinebonen prakje mee , met wat extra ei ( beetje van grandpa’s broodje gepikt) en voor tussendoor een sinaasappel. Ik heb niet echt honger op t werk.
Ik was bang dat we met het brood niet zouden uitkomen deze week, ik had de 2 broden verdeeld over 6 pakketjes met in het achterhoofd het idee dat we elke dag wel een of twee plakjes zouden overhouden maar dat is dus niet zo. Vanmiddag na t werk reed ik langs de Jumbo en kocht daar een pakje roggebrood , kostte maar 0.40 cent.

Vanavond aten we hutspot van aardappelen, wortelen en een ui. We aten er een vierde rookworst bij. De rookworst sneed ik in de lengte door zo heb je de illusie dat je hele halve eet 😁.


Vanavond eten we dan een roggebroodje met jam als extraatje. 

De koelkast staat vol schaaltjes met kleine restjes. Morgenmiddag zitten we op de helft van deze wel heel zuinige week en zal ik eens inventariseren wat we allemaal nog hebben. 

Liefs grandma.

ps vergeten ontbijt te vermelden, voeg ik nog even toe

Grandpa had een kap van het brood en een overgebleven bananenpannenkoekje met halvarine en jam en ik at een kom havermoutpap met een halve geprakte banaan ( die van gisteren van de pindakaasbanaantosti..en nee die wordt niet bruin als je hem in de schil laat , nou ja alleen het bovenste stukje  ahum) en een zakje suiker. Als we ergens gaan koffiedrinken nemen we altijd het suikerzakje en cupje melk mee, we drinken zelf zwarte koffie. Oh doen jullie dat ook of zijn wij echte kniepstuuvers? :)10 opmerkingen:

 1. Wat geniet ik altijd van je januari-logjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geniet ook mee van je verhalen! En een echte kniepstuuver gaat toch helemaal niet buitenshuis koffie drinken?! Dus nee hoor, dat vind ik jullie niet (ik zou het trouwens ook doen, je betaalt voor de koffie EN voor het koekje, de melk, de suiker).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem het ook mee. Ze moeten het namelijk weggooien..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zit ik er aan te denken de volgende keer te vragen of ze de zakjes en cupjes voor me willen bewaren :0 :):)

   Verwijderen
 4. Ik neem het inderdaad ook altijd mee. Zuinig misschien, maar anders wordt het weggegooid en dat vind ik zonde....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink regelmatig koffie buitenshuis en zeg altijd duidelijk dat ik geen suiker en melk gebruik! Meestal leggen ze het dan ook niet op het schoteltje. De enkele keer dat het wel gebeurt neem ik het mee. Jaren geleden al eens gevraagd wat er mee gedaan wordt en het wordt (was het antwoord) inderdaad weggegooid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik neem t mee als t op het schoteltje erbij geserveerd wordt omdat het anders weggegooid wordt. En hebben wel eens een extra zakje gepakt als we wisten dat we nog net tekort kwamen bv op vakantie

  BeantwoordenVerwijderen