dinsdag 9 april 2019

recept koffie scrub zeep

Graag deel ik met jullie het recept van de koffie scrub zeep want die is erg goed geworden. Het koffiedik in de zeep zorgt voor een fijne scrub en de oliën verzorgen je handen. Ik  gebruik de zeep dan ook als gardeners soap maar je kan de zeep natuurlijk ook gewoon onder de douche gebruiken want hé , koffie en scrubben is goed tegen cellulitis :)

Wat heb je nodig,

allereerst je veiligheids- attributen, bril, huishoud handschoenen, ed. Kommen , spatel, staafmixer, mal.

snelfilter koffie
water
400 gram olijfolie
200 gram kokosolie
100 gram shea boter
50 gram amandelolie
40 gram castor olie
10 gram bijenwas
1 tbs ( engelse maat tablespoon) honing
biologische essentiele olie patchouli en orange ongeveer 40 druppels van elk afhankelijk van de sterkte van de geur die je wilt, je ruikt zonder geurolie gewoon koffie.
109 gram loog ( natrium hydroxide)

Zet een kop sterke koffie van 2 eetlepels koffie en ongeveer 300 gram water. Weeg de koffie, je moet op precies 295 gram uitkomen, bewaar 2 eetlepels koffiedik.

Nu kun je de koffie invriezen in een ijsblokjes vorm. Het voordeel is dat het mengsel koffie en loogwater  dan niet zo sterk ruikt (vies ! maar dat is maar even) je kan het ook gewoon zo laten.
Doe de oliën en de bijenwas in een kom en verwarm tot ongeveer 30 graden.
Haal de koffie ijsblokjes uit de vriezer en doe deze in een kom ( of gebruik de vloeibare koffie) , roer daar langzaam en voorzichtig roerend  de korreltje loog door. Doe dit buiten! Als de olie en het loogwater allebei ongeveer 30 graden zijn kun je ze samen voegen, eerst roeren en daarna met de staafmixer mixen tot trace. Op dat moment voeg je de honing, de 2 eetlepels koffiedik en de geurolie toe, weer mixen en dan in mal. Als de zeep in de mal zit kun je bovenkant versieren met koffieboontjes of met wat gemalen verse koffie. Dek de mal af met een handdoek. Laat de zeep 24 uur in de mal, haal hem er dan uit, snijd in plakken en laat de zeep vervolgens 4 weken rusten daarna kun je de zeep gebruiken.

http://kleinfarmhuus.blogspot.com/2018/10/zelf-zeep-maken.html

vers uit de mal


             klaar voor een bestelling :)
liefs grandma
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten