zondag 28 juli 2019

hoogzomer, grandpa en gedoe met de camper

Het is hoogzomer bij Kleinfarmhuus, niet alleen de zomerse warmte maar zeker ook de zomerse drukte. Ik werk wat meer buiten de deur,= en bij de opvang. Thuis is er van alles te doen, de groentetuin is een rommeltje helaas maar de bijen doen het goed gelukkig ( veel honing :) ) en in huis lijkt het zelfs opgeruimd.
De afgelopen maand is er veel gebeurd, ik stond twee dagen met een halve kraam op de open imker dagen in Oosterhesselen, zo leuk !

We gingen naar c'est la vie in Emmen, pasten op in Zutphen en deden bezoekjes aan deze en gene.Tja lieve mensen door alle drukte komt de blog int gedrang, family first he.
Nu we het daarover hebben de laatste maanden liet de gezondheid van grandpa nogal te wensen over, er waren onderzoeken, mri's, biopsies en veel gesprekken, gelukkig lijkt alles goed te zijn, wel blijft grandpa onder strenge controle . Grandpa zelf gaat  gewoon door met klussen en karweitjes ik maak me pas echt zorgen over hem als hij een paar dagen op de bank zou hangen.. :)

Wat de camper betreft,  jongens daar hadden we pech mee. De hele versnellingsbak was kapot, natuurlijk moest dat gerepareerd worden oftewel er moest een andere versnellingsbak komen en die liggen niet voor het oprapen, onze Hobby 600 is van 1994 en zie daar maar eens onderdelen voor te krijgen. gelukkig heeft onze monteur zo zijn mannetjes en is de camper klaar voor het nieuwe reisseizoen. Nog 3 weken werken en dan hebben we vakantie!!

Door de warmte doe ik niet zoveel in de tuin, het gras staat vrij hoog, net als het onkruid ...het zij zo voor nu, als het koeler wordt is de boel in twee dagen weer netjes. Ondertussen heb ik wel koele karweitjes gedaan , de kelder opruimen bijvoorbeeld, alles ziet er weer netjes uit, de potten op de plank, de vloer leeg en er hangt nog een vaag geurtje van groene zeep echt fijn!

We hadden een geweldige pruimenoogst, we oogstten 20 kilo van deze joekels.


De blauwe bessen struik hangt vol heerlijkheid, we hebben er al twee bakken  vol afgehaald en er komt nog meer.


veel belovend he :)

nou lieve mensen , hopelijk tot snel

liefs grandma

4 opmerkingen:

 1. Och, had ik geweten dat je in Oosterhesselen stond, was ik even langs gekomen (mits ik vrij zou zijn die dag), ik woon op fietsafstand er vandaan! Gelukkig dat de onderzoeken van grandpa geen ernstige zaken heeft blootgelegd! En fijn dat de camper op tijd klaar is, alvast veel plezier gewenst in je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal de volgende marktdag hier in de buurt, van te voren melden , misschien zien we elkaar dan :) :)

   Ja fijn dat het met grandpa goed gaat he, we waren zo opgelucht !

   Verwijderen
 2. Fijn van Grandpa! En och de tuin:je kunt niet alles tegelijk zoals je zegt! Heb je een beetje leuk verkocht op het marktje?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja mooie opbrengst van die dagen, altijd leuk zoiets :)

  BeantwoordenVerwijderen