zaterdag 22 februari 2020

ruim op en wees opgeruimd

Jaren geleden zei een oude man eens tegen me : "ik denk moar zo, ruim op en wees opgeruimd" een wijze spreuk die zeker voor mij geldt.

Van nature ben ik niet neerslachting maar de laatste jaren, vooral na de burn out klachten, zit ik vaker te somberen en te piekeren en dan vooral tijdens de nachten … heel vervelend. Liefste zus heeft een inwendige knop die ze uitzet , pling en ze slaapt, onvoorstelbaar hé. Sommige mensen schrijven dingen op, anderen nemen een pilletje of een wijntje ( of allebei :) ) . Ik probeer mijn verstand voorrang te geven maar mijn gevoel laat zich nooit overreden door het verstand.
Dus denk ik deze tijd vaak aan de raad van de oude baas. Deze week zocht ik de manden met droogvoer uit ( pasta, bonen, rijst) warempel helemaal onderin trof ik een zakje bonen aan met de tht datum 2016, dat was ver over de datum. Hoe heb ik die kunnen missen. Ik liet ze een nacht weken en kookte de belhamels in een uur gaar, gewoon prima bonen, niets mis mee. Ik vroor een aantal porties in, maakte humus en vanavond eten we witte en bruine bonen chili.
Vandaag ruimde ik de kamer en achterkamer op, stof afnemen, stofzuigen en dweilen, tafels en stoelen aan de kant, hard swingend muziekje op pompompom, je kan prima dansen met de stofzuiger, in een mum van tijd was de boel aan kant. Met het opruimen en weggooien van de kamers , ruim ik gelijk mijn hoofd op, deze gedachte hoort daar en die daar want daar kan k niets mee, hier ga ik zeker wel iets mee doen en die kronkels kunnen de stofzuiger in.

Om de zinnen te verzetten doen we ook leuke dingen. Zo kreeg ik van grandpa een verlaat verjaardag cadeau, een etentje bij Het Raadhuis in Stadskanaal en daarna gingen we naar het theater, naar een voorstelling van Hendrik Groen. We hebben genoten. Gisteravond was er een lichtjes optocht van de carnavals vereniging waar we even gingen kijken en 's avonds laat togen we naar Grand Café Plein in Emmen waar schoonzoon een optreden had.


Door de regen is de moestuin te nat om in te werken, echt jammer want er is nogal wat werk te verzetten. De laatste boerenkool kan er deze week uit en ook de prei wordt snel minder. Ik verwerk alles en doe het in de vriezer. We eten nog steeds uit de voorraad, afgewisseld met verse groenten uit de winkel. 
Door de verjaardagen heb ik de eerste weken van februari niet veel geld overgehouden van ons weekbudget. Deze week moest er hondenvoer komen, al met al had ik 7.50 euro over om over de potjes te verdelen. Ik kon wel een mooi bedrag van mijn salaris overmaken naar de spaarrekening, want ja jongens, als we over vier jaar willen stoppen met werken moet er flink gespaard worden. Later meer over onze dilemma's en spaardoelen.

ooh en ik heb weer een to goo to goo box gehaald ( nou ja een vriendin haalde hem voor me op want ze moest toch naar het centrum ) morgen de foto !

liefs grandma
2 opmerkingen:

 1. Hij heeft gelijk. Als ik pieker duik in de kledingkast in en maak ik mooie stapeltjes. Zo ruim ik dan ook de nare gedachten in mijn hoofd op. En verder heb ik een prima masker in mijn tas die ik opzet als ik er even niet tegen kan. Jammer genoeg ben ik de laatste weken mijn tas vaak kwijt...... En kan ik het masker niet vinden als ik het nodig heb....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las al op je blog dat het niet zo goed gaat met je :(
   laat dat masker maar zitten Marie, je houdt jezelf en anderen daarmee voor de gek, het is makkelijker om gewoon jezelf te zijn en het is verbazingwekkend hoeveel erkenning en herkenning je krijgt. liefs voor jou :)

   Verwijderen