donderdag 13 september 2018

Het lieve leventje is weer begonnen.

Allereerst , sorry mensen voor de lange tijd tussen deze en de voorgaande blog, we hadden het te druk met léven 😊
Wat hadden we een prachtige zomer he!
Grandpa en ik zijn veel op stap geweest met t campertje, gewoon wat rondgereden in Nederland. We hebben een groene kaart van Staatsbosbeheer die campings zijn over het algemeen rustig en midden in de natuur. We namen de kleinkinderen een paar keer mee en oh wat vonden ze dat leuk. Boja de hond vind de camper helemaal geweldig, ze zit als een princes tussen ons in als we rijden, zo grappig. 

Deze zomer bouwden we de nieuwe blokhut helemaal op en ook de tuin moest grondig worden aangepakt. Het warme weer gooide wat dat betreft wat roet in t eten, een aantal planten zijn gewoon verbrand ik, hoop dat ze genoeg geworteld zijn om volgend jaar opnieuw uit te lopen. In de moestuin is het aarbeienbed verschroeid, de rest deed het eigenlijk prima. De boerenkool, boontjes, bieten, basilicum, peulen en kapucijners deden het uitstekend zonder al te veel sproeien. Ook de tomaten en komkommers gaven een goede oogst en oh de courgettes daar ben ik wel een beetje klaar mee hihi zo ontzettend veel ! Ik zal een recept geven van een gourmette cake die is nl zo verdraaid lekker en de favoriet van deze zomer hier in Kleinfarmhuus.

Ondertussen is mijn jaar onbetaald verlof ten einde, ik ben alweer 2 weken aan het werk. Ik dacht ik pak de draad zo weer op, lekker naïef ook he, er is zoveel veranderd dat het voelt als een nieuwe baan. Nieuwe bewoners , nieuw personeel enz, ik doodop als ik thuis kom.
Als ik terugkijk op dit jaar dan voel ik een grote dankbaarheid dat dit kon, wat heb ik leuke dingen gedaan! De bijen, de camper, veel getoerd , lekker in de tuin gewerkt, naar de kinderen en kleinkinderen, nieuwe hond en veel uitgerust. Vanaf oktober ga ik weer flink sparen voor nog een sabbatical 😜

Vanaf oktober gaan we ook weer wat zuiniger leven ( schrikbarend zoveel geld we uitgegeven hebben dit jaar ) en ik moet een manier vinden om rust in te bouwen en dat is niet mijn sterkste eigenschap, helaas.



Receptje courgette cake

4 cups geraspte en uitlekte courgette
3 cups meel/ bloem, ik gebruik volkoren speltmeel
2,5 cup suiker , kan gerust wat minder heb ik gemerkt
1 cup plantaardige olie of 1/4 olie en 3/4 ongezoete appelmoes
4 losgeklopte eieren
1 eetl vanille essence 
1 tl zout
1 1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
1 tl kruidnagel , ik gebruik als kruid,  pumpkinspices
2/3 cup rozijntjes 
1/2 cup gehakte walnoten

Ik doe er ook nog een beetje citroensap door.

Doe alle ingrediënten in een grote komen en mix dit 1 minuut op de laagste snelheid, daarna nog een minuutje op middelmatige snelheid. Dan in een cakevorm en 1 uur bakken in de oven op 165 graden. Dit recept is goed voor 2 cakes , een voor de heb en een voor de prep in de vriezer.

Veel recepten hebben een " cup " maat 😁 ooit kocht ik zo’n maatbekertje voor 0.50 cent bij de kringloop , hoef ik niet telkens om te rekenen naar grams. 

Liefs grandma . 














5 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen van je mooie zomer en je fijne sabatical. En dar recept lijkt me heerlijk. Ik ga het eens met speculaaskruiden proberen.
    Groetjes, teunie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat me weten hoe de cake met speculaaskruiden smaakt lijkt me heerlijk. 😊

      Verwijderen
  2. Mis je je vrijheid niet,nu je weer werkt? Dat had ik al na 5 mnd "opfrisverlof".

    BeantwoordenVerwijderen