dinsdag 18 december 2018

Drukke december en op naar de sobere maand met een missie.

De decembermaand is hier altijd druk. Allereerst zijn er de verjaardagen van 2 kleinkinderen , kleine Nathan werd op 3 december 1 jaar en kleinzoon van het dorp wordt morgen al 7 , waar is de tijd gebleven?  Sinterklaas en kerst en oud en nieuw , verjaardagen van andere familieleden, het houdt niet op. Nu moet ik eerlijk bekennen dat we aan sinterklaas weinig hebben gedaan , de kleinkindertjes vieren het feest  op school, de kinderopvang en met opa en oma van de andere kant , grandpa en ik gingen die avond naar jongste dochter en schoonzoon, schoonzoon kookte een heerlijke maaltijd, gezellig was het.
Kerst vieren we dan weer wel , op een van de kerstdagen gaan we brunchen, iedereen neemt weer wat mee en dat beloofd een gevarieerde etentje . Dochter uit Zutphen moet helaas werken , nachtdienst, en zoon van het dorp heeft een late dienst. Met zoveel kinderen en aangetrouwde die onregelmatig werken in zorg, marktgebeuren en bij de brandweer is het moeilijk plannen 😱. Op oudejaarsdag moet ik werken , gelukkig ben ik ’s avonds vrij en komen dochter en gezin uit Zutphen logeren, zoon van het dorp is dan ook vrij zodat we samen kunnen knallen en oliebolletjes eten.

Deze maand moest ik ook wat extra werken om min-uren weg te werken. Wat werken betreft , het gaat aardig goed hoor maar ik merk dat ik echt rust moet inplannen anders word ik erg druk in t hoofd, slaap ik slecht en dat is nooit een goed teken hè. 

In januari gaan we natuurlijk weer van start met onze sobere- maand- met-een -missie. We proberen dan van 3 euro per dag te leven met gebruik van onze voorraden en de moestuin. Deze keer zal ik ook een week Live Below The Line inplannen, dit houdt in dat we 1.50 per persoon per dag , dus ook 3 euro, gaan leven maar zónder voorraad en moestuin, dat zal een hele kluif worden. Grandpa had zo zijn bedenkingen over die week maar volgens mij moet dat wel te doen zijn, we zullen het weer beleven.

Zo nu ga ik het hondje uitlaten, nog even stofzuigen en dweilen en dáárna ga ik me bezig houden met zalig nietsdoen. 

Liefs grandma . 

4 opmerkingen:

 1. Het kan inderdaad een heel geregel zijn om iedereen bij elkaar te krijgen. Het is wel altijd fijn dat één huis is wat de thuisbasis is.
  Leuk om te lezen dat jij Live Below the Line wilt gaan doen. Ik las er een paar jaar geleden alweer over. Hele fijne decembertijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd,of je iets van de hogere prijzen gaat merken met je sobere maand

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben heel benieuwd! Wij schuiven hem dit jaar naar februari ipv januari waarschijnlijk. Of m.i.v. week 2 van januari. Hoe doe jij dat, koop je dan geen biologisch? Jullie hebben het voordeel van een fantastische groenteboer he? Ik heb hier nu ook een fruitwinkel ontdekt; niet biologisch, maar hele goede aanbiedingen en mooie producten. Ik denk dat ik daar maar eens meer heen ga.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik koop dan bijna niets biologisch , daar is het budget te klein voor helaas.
   Jij ook weer veel succes met de zuinigheid 😊

   Verwijderen