zondag 29 september 2019

een weekje Kleinfarmhuus.

Soms denk ik dat er niet zoveel gebeurt in een week maar het tegendeel is waar natuurlijk.
Op maandag , dinsdag en woensdag moest ik werken buiten de deur. Er waren onder en na werktijd besprekingen en vergaderingen. Echt drukke dagen. Het gekke is dat ik ondanks alle hectiek bijzonder goed slaap tegenwoordig, ik ga dan ook vroeg naar bed, lees een beetje in een saai boek en val vervolgens in een diepe slaap, heel fijn! Afgelopen maandag lag ik er al om 20.15 in en sliep door tot 3.30, even naar beneden en hup het bed weer in en geslapen tot de wekker afliep. k Weet niet wat me overkomt :).

Donderdag ging ik met bijen-vriendin naar Het Ielgat, een imkervakhandel, we kochten nog wat honingpotten en varroabestrijdingsspul voor in het voorjaar. Op de terugreis gingen we bij onze favoriete groenteboer langs. Vriendin kocht 3 bloemkolen voor een euro! Zelf kocht ik veel fruit, zoete aardappelen én een tas met 9 grote uien die laatste ook voor maar één euro.

kijk wat een joekel!!
Daar kun je een grote hoeveelheid Franse uiensoep van maken zeg maar. Dat karwei staat voor dinsdag op het programma.

Donderdagmiddag besteedde ik aan het huishouden en s'avonds gingen we naar yoga.

Vrijdag marktdag, voor het eerst in weken gingen grandpa en ik samen naar de markt, voorgaande weken waren er teveel karweitjes en moest grandpa vaak op klus. Gezellig weer met z'n tweetjes ( en hond). 
s Middags maakte grandpa eindelijk een extra plank in de kelder, ik heb gewoon meer ruimte nodig voor Franse uiensoep de voorraad :)

Gisteren kwam een aardige meneer 6 kilo stoofpeertjes brengen, nogmaals hartelijk dank!
Vanmorgen schilde ik daar 5 kilo van en op dit moment staat er een grote pan met peertjes te koken op de houtkachel. Het ruikt zo heerlijk in de kamer.Aankomende week is het wat rustiger en regelmatiger in huize Kleinfarmhuus....zoals het nu lijkt tenminste :) 

geniet van deze herfstige dag, liefs grandma3 opmerkingen:

  1. Ik ruik de stoofpeertjes, maar dan in mijn keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's toevallig! Ik had ook stoofpeertjes met een stoofpotje van de ree, die ik nog in de diepvries heb 😊

    BeantwoordenVerwijderen