woensdag 21 juli 2021

hoi

Zo vandaag zal ik jullie even bijpraten, ik zet even een lekker muziekje op.

Is het werkelijk al twee maanden geleden ? Tjonge jonge. 


Laat ik beginnen met grandpa, hij is weer begonnen met werken en dat gaat aardig goed. Wel is hij snel moe en heeft hij niet veel zin en energie om na het werk nog iets te doen. Terwijl grandpa opknapte, verstuikte ik lelijk mijn enkel waardoor ik drie weken uit de running was. Heel vervelend, we zijn dus hopeloos achter met de tuin, het onderhoud aan het huis en zelfs aan het onderhouden van sociale relaties :0


We hebben er net drie weken vakantie op zitten, we gingen een weekje weg met de camper en door de regen op de eerste dagen waren we verplicht tot het grote nietsdoen, een boek lezen, beetje chillen, even terug naar de basis. 

We ontdekten prachtige campings tijdens ons rondje door Nerderland, oases in het groen, veel rust en vooral ruimte.

Toen we weer thuis waren merkten we allebei dat we ons erg mat voelden, ook de energieboost die ik altijd na een vakantie heb, was snel verdwenen, hoe raar! Het zal de leeftijd zijn, als je ouder wordt heb je meer tijd nodig om minder te doen nietwaar :)

 De rest van de vakantie probeerden we zoveel mogelijk leuke dingen te doen, een dag naar Friesland om te zeilen met liefste zus en zwager, een bezoekje aan schoonouders, hier en daar een praatje, ook wat meer tijd voor een goed gesprek onderling, want ook dat schoot er de laatste tijd vaak bij in. Eerlijk gezegd....waren en zijn we allebei nogal gesloopt.

De moestuin wordt geteisterd door een ware slakkenplaag, nog nooit hadden we zoveel slakken in de tuin. Tot twee keer  toe aten ze me de worteltjes en bietjes op, de sla en peulen, kool en zelfs de uien, alles op. Drommelse glibberaars.  Ik heb wat boerenkool plantjes op de markt gekocht deze zal ik morgen planten, op hoop van zegen. Wel hadden we kilo's aardbeien, lekkere aardappelen en zitten de struiken vol kruisbessen en blauwe bessen. De bonen zien er veelbelovend uit met hun vele bloemen en courgettes zijn er in overvloed. 

De bijen doen het dit jaar ook uitzonderlijk goed, we hebben prachtige honing. Vandaag was ik bij een winkeltje waar ze wel wat honing van me willen verkopen, hoe leuk is dat!


Afgelopen zondag stonden schoondochter en ik op het marktje van camping Het Buitenland, dat was weer zo gezellig. Twee van de dochters en zoon van dorp kwamen gezellig langs en kleindochter uit Ermelo bleef naderhand twee nachtjes logeren. Kijk, dat zijn allemaal zaken die een mens energie geven.


We gaan er weer voor lieve mensen.


liefs grandma.6 opmerkingen:

 1. Gas terugnemen voor zulke actieve mensen als jullie moet niet gemakkelijk zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt we vinden dat heel vervelend. Misschien volgend jaar toch een stukje moestuin opofferen en daar een bijen-bloemenweitje van maken.

   Verwijderen
 2. Hoi, ik heb je blogjes gemist. Hopelijk gaat het gauw wat beter met de energie. Rustig an hoor! Akke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. we doen ons best :) rustig-aan is niet ons sterkste punt, zeg maar, alleen op vakantie want dan zien we niet wat er eigenlijk allemaal nog gebeuren moet

   Verwijderen
 3. Mooi hoe de regen er dan voor kan zorgen dat je ook echt tot rust komt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, het was een heerlijke plek daar, met een grote ruimte waar lekkere banken stonden, er brandde een houtkachel, er was een biebje en je kon er koffie, plaatselijke biertjes en wijntjes kopen.

   Verwijderen