zondag 28 november 2021

He lieve mensen...

We blijven maar hollen hier, ik word er stilaan een beetje moe van elke blog te beginnen met  we-hebben-het-razend-druk, maar het is zoals het is :)

We gaan nog steeds één middag in de week naar schoonouders, soms is het gewoon drie uurtjes ontspannen daar in deze hectische tijd. Ik ga meestal op maandag en grandpa op woensdag, de andere dagen worden opgevuld door de andere familieleden.

Op het werk tiert de corona welig, van de 10 woonhuisjes zijn er 7 in lockdown, niet alleen de bewoners zijn ziek maar ook het personeel lijkt bij bosjes neer te vallen, ondanks het feit dat  bewoners en begeleiders gevaccineerd zijn( zeker 98 procent), is er geen houden aan. We hebben zelfs ziekenhuis opnames. De nachten zijn super druk, we blijven aan het ontsmetten en aan en uit trekken van de beschermende pakken. 

Van onze kinderen hebben nu 3 van de 4 gezinnetjes afgelopen maanden corona gehad, dochter uit Zutphen was vorig jaar al de klos.

dus ja mensen ....bizarre tijden...


Ik probeer maar wat leuke dingetjes op te zoeken die me blij maken, vorige week haalde ik een aantal viltnaalden en wat rode schapenwol. Ik moet zeggen dat naaldvilten is leuk om te doen! Als beginneling maakte ik een aantal eenvoudige paddenstoeltjes, kijk hoe schattig.



Volgende week staan schoondochter en  ik op een mini kerstmarktje in de buurt, dan komen ze goed van pas. 


Natuurlijk verkoop ik dan ook jam, honing, proeverijtjes, bijenwaskaarsen én nieuw bij kleinfarmhuus, biologische zeepjes in een blikje



de foto is niet zo best , zie ik :)


Ik maakte ook een kerstjam van aardbeien ( uit eigen tuin, diepvries ) cranberries, appel, sinaasappel en kruiden zoals anijs, kruidnagel en kaneel, heerlijk gewoon.


proeverijtje met bijenwaskaarsje


Onze schoondochter maakt o.a. schattig ( baby ) speelgoed zoals speenkettingen en bijtringen maar ook zeepjes, kettinkjes, armbandjes en oorbelletjes, mickey mouse stoepkrijt en sleutelhangers van verschillende materialen. 
 
We hebben weer zin in een marktje!

zo, nu schenk ik me een glaasje wijn in, vilt nog een aantal paddenstoeltjes, een avondje kalm aan.

liefs grandma.




8 opmerkingen:

  1. Blijf ondanks drukte goed voor jezelf zorgen . Zeker met al dat virus-gedoe om je heen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Volgende woensdag 8 dec op het erf van Villa Vita https://www.villavita.nl/

      Kom je gezellig langs?

      Verwijderen
    2. aan de Runde zz 64 te Emmercompascuum

      Verwijderen
  3. Blijf wel goed voor jezelf en je man zorgen hoor! Mag ik vragen waar je de viltnaalden kocht? Zou het graag weer eens doen. Bvd., Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De viltnaalden kocht ik bij pippos, ze hebben daar ook viltwol in allerlei kleueren. Online is er ook een enorme keus, zowel naalden als wol.

      Verwijderen
  4. Wonderlijk hoe corona ondanks het vaccineren zo huishoud. Ik kan me voorstellen dat het hectische tijden zijn op je werk. Fijn dat er toch ook wel wat kleine rustmomenten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen