zaterdag 30 oktober 2021

€ 1,50 dag bij Dirk.

Vandaag hadden we voor het eerst in tijden weer een €1,50 dag. Gisteren haalde ik de boodschappen voor deze dag bij supermarkt Dirk.


Nog maar eens  de regels voor deze dag. 

- per persoon € 1,50 per dag, wat voor ons neerkomt op welgeteld 3 euro, voor ontbijt, lunch en diner.

- geen gebruik van moetsuin of voorraad

- niets verrekenen b.v. een aanbieding 2 voor 1 en dan de halve prijs rekenen, tenzij iemand anders het 2e produkt koopt

- alles wat gratis is mag worden gebruikt, b.v. suiker en melk, proefmonstretjes en alles wat er in de natuur te vinden is zoals, bramen, bessen, brantnetels, aardappelen van het veld enz.

- alles wat ik krijg b.v. eitjes voor een huishoudelijke karweitje is toegestaan.


Okee en dan nu de boodschappen..
2 bananen

roggebrood

een zak erwtensoep

drinkontbijt met kortingssticker, dat was boffen.samen € 2,84, zelfs nog wat een paar cent over :)

Ik had per ongluk een bakbanaan afgevinkt op de weegschaal unit, vandaar het tweede bonnetje.


Naast de boodschapen hadden we nog een hoop voor-niks-en-nop producten. In een pot bewaar ik naast suikerzakjes en koffiemelkcupjes ook wat honingstaafjes, sachets met mayonaise en ketchup, wat kleine koekjes, cupjes jam en wat proefmonstertjes met halvarine. Keus genoeg voor deze dag.We ontbeten met elk een roggebroodje met jam en een glas drinkontbijt.Als lunch aten we wederom roggebrood, grandpa met jam en ik met honing, we namen er beiden een halve banaan bij.Als avonteten aten we elk een kom erwtensoep met de laatste roggebroodjes.Die erwtensoep was niet genoeg voor ons, we lusten elk wel twee borden vol!

Vanavond aten we allebei nog een halve banaan en gedurende de dag aten we 3 koekjes uit de pot.


Dat was het weer.


liefs grandma.4 opmerkingen:

 1. voor 2,99 kun je een doos groenten/fruit/kruiden en zo nu en dan ook aardappelen kopen bij Lidl 1 dag uitgaven voor snel 3 tot 5 dagen eten.broden kun je de dag erna kopen voor 0.25 als ze er zijn(meestal wel)dan kun je nog een aantal dingen kopen van de rest van de 3 euro van die dag,met 21euro per week kun je dan een best aardige voorraad zoeken en hiermee voor een week eten als je oplet en handig bent met maaltijden samen stellen.of kloppen de regels dan niet meer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) jaaah de lidl is een goeie! Voor de ¡, 50 heb ik echter echt maar 3 euro te besteden, dat is de challenge zeg maar. In Januari hebben we altijd de sobere maand met een missie, die maand geven we 21 euro per week uit en ja dan kun je lekker in bulk kopen en daar laaaang mee doen.

   Verwijderen
 2. Wauw, ik vind het knap! Wat kun je dan nog veel met 3 euro eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen