dinsdag 14 juni 2022

Vakantie, Ameland, moeder/dochterdag en vachtvilten!

Grote heerlijkheid, ik heb vakantie, wel drie weken lang!

Vorige week waren we twee dagen op Ameland, dat is altijd zo heerlijk. Je bent er daar echt even uit, zo fijn. We genoten van de zee, het strand en elkaars gezeldschap.

Aansluitend had ik een moeder/dochterdag met dochter uit Ermelo, deze keer gingen we naar Leeuwarden. Prachtige stad, we hebben lekker gewinkeld, heerlijk gegeten en hadden een zeer gezellige dag. Op de terugweg hadden we een lekke band, dat was een heel avontuur op zich. Voor je op een veilige plek bent gebracht, de ANWB ter plaatse is , jongens dan ben je zo een paar uur verder!

Leeuwarden gaat de boeken in als een zeer eneverende dag :)

Afgelopen zondag togen we naar Zutphen naar de verjaardag van dochter aldaar, ook gezellig.


Gisteren houtstapeldag.
en vandaag.....


Vachtvilten! 

Haa dat stond al heel lang op het programma. Jongste dochter kwam mooi op tijd en na een kopje koffie en een beschuitje met aardbeitjes-uit-de-tuin, gingen we aan de slag.


De vacht uitspreiden op bubbeltjes folie.
afdekken met een laag kaardwol en dit zeer nat maken met warm water, met je handen alles platdrukken. Daarna met groene zeep en nog meer warm water wrijven tot de bovenlaag vilt en de vacht hecht aan de kaardwol. Daar ben je een mooi tijdje mee bezig.Na het wrijven volgt het rollen. Het hele spul oprollen om een ronde stok, inclusief de folie. Rol de mouwen maar op 4x 50x rollen.Na het rollen geef je de rol nog een pak slaag :0Dan de vacht grondig gespoelen met water uit de tuinslang en gecentrifugeerd in de wasmachine ( 400 toeren) 

We legden de vacht op een wasrekje en plukte alles wat uit elkaar en toen was de vacht klaar.


goed gelukt :)
Morgen weer nieuwe avonturen :)


liefs grandma.


4 opmerkingen: