maandag 3 november 2025

Lang geslapen, diepvries-kliekjes en een appelcake recept

Vandaag heb ik heel lang geslapen! Ik werd wakker om 17.00 uur, tjemig! Ik wordt meestal rond tweeën wakker dus dit is uniek. Snel snel douchen en naar de winkel om een bloemetje te halen voor een bewoner die 70 wordt. Dit dametje komen we vaak tegen in de nacht, kunnen we haar mooi als eerste feliciteren aankomende nacht :)

Grandpa was ook pas om 17.30 thuis en we hadden geen zin om nog te koken dus haalden we voor het avondeten gewoon wat kliekjes uit de vriezer ( sorry weekmenu) Granda nam curry met rijst en ik erwtensoep, handig die diepvrieskliekjes. 

En dan nu het appel-cake recept. Het recept is van de moeder van een collega en stamt uit 1954, hoe leuk is dat.


nog een keertje de foto van het resultaat


200 gram bloem met bakpoeder en baking soda óf zelfrijzend bakmeel

200 gram suiker

3 eieren

2 a 3 goudrenetten in schijfjes

3/4 cup ! zonnebloemolie

2 eetl koud water

amandelsnippers


Doe de olie en de suiker in een kom en mix tot de suiker goed opgelost is ( duurt even) doe daarna de meel erbij, goed mengen. De eieren loskloppen en met het water voorzichtig door het deeg mengen.

De appelschijfjes vermengen met wat suiker, evt vanille suiker.

Doe een deel van het deeg in een ingevette schaal, verdeel de appels over het deeg en dek af met de rest van het deeg. Verdeel de amandelsnippers over de cake en bak in de oven, een uur op 160 graden. 


zo heerlijk!


liefs grandma


 

3 opmerkingen:

  1. De inhoudsmaat 'cup' is ongeveer een kwart liter, Die driekwart cup olie komt grofweg overeen met 185 ml.
    Het recept vind ik erg veel lijken op de allereerste cake die ik ooit bakte; van alle samenstellende delen 250 gr. Je kreeg dan een uitstekende cake die goed bruikbaar was in een toneelrol. De horecacake die je bij de zaalverhuurder kreeg was meesta; net iets te droog kruimelde teveel en kon je op het toneel niet snel wegslikken. Een iets vettere cake hapte sneller weg en vertraagde het spel niet. Dat de cake iets minder lekker smaakte nam je voor lief.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat recept ken ik ook alleen als 200-cake. 200 gram suiker, 200 gram boter, 200 gram meel, 2 eieren. Ook lekker maar niet zo smeuig als t recept van collega's moedertje ;)

      Verwijderen
  2. Hulde, nachts werken, slapen en dan toch nog een bloemetje kopen. Lekker slapen nu, terwijl ik dit tik.

    BeantwoordenVerwijderen