zondag 13 oktober 2013

nog meer voorraad...

Grandma heeft langzamerhand een tekort aan weckpotten en oude jampotten, niet dat ze er niet genoeg had maar omdat er nog zoveel verwerkt moet worden. Vrijdagavond nog even met jongste dochter naar de Turkse toko geweest en daar kwamen we mooie aanbiedingen tegen : een doos vol tomaten voor 1.99, een tasje met gele paprika's 1 euro, onze favoriete smeltkaas 3.50, een blik bruine bonen zonder rare verdikkingsmiddelen  0,69 , verse knoflook, een grote pot gemberpoeder, uien en yoghurt van op de datum haast voor niks niemendal. De tomaten waren prachtig rijp dus vandaag aan de slag, tomatensoep, tomatenpuree en tomatenbasissaus. Van dochterlief had ik nog 2 potjes gekregen die zijn nu gevuld, de rest van het tomatenspul heb ik maar in de vriezer gedaan.De appelboom hangt nog vol met appels. Appelmoes en appelsaus verdwenen ook in de vriezer dit weekend . Deze week ga ik een grote plaatappeltaart bakken, die vries ik voorgesneden in, zo hebben we altijd iets lekkers in huis.

Gisteren eens gekeken of er al tamme kastanjes waren. Helaas alleen nog maar kleine, even afwachten dus. t Staat in elk geval leuk in de herfstbak.


liefs grandma.


3 opmerkingen:

  1. Heel goed bezig dus, heerlijk al dat zelf maken en zulke aanbiedingen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk als je je voorraad kunt aanvullen met eigen verse producten uit het seizoen en dingetjes die je nu voor weinig kunt kopen.
    Heb je in de winter alleen maar plezier van :)

    Veel plezier met het verwerken van je 'buit'

    BeantwoordenVerwijderen