donderdag 17 oktober 2013

Unplugging the kitchen

Vorige week kregen we een mooi bedrag terug van de energie leverancier. Een deel gaat naar de spaar en met de rest wilde ik non-elektrische keukenspullen aanschaffen die ons energie gebruik nog verder doen dalen. Allereerst heb ik een wonderpan besteld. Vroeger hadden we die thuis ook moeder bakte daar poffert en cake in , zalig. De wonderpan kun je gebruiken op alle kookplaten of op een petroleumstel en zelfs op de kachel.Verder heb ik mn zinnen gezet op de handmatige blender, gezien bij Greenevelien , die moet besteld worden vanuit Amerika.  

Een afwas machine hebben we niet. 
Koffiezetten doen we old school , opschenken met koffiefilter-gebeuren, of met de caffetaire.Grandpa neemt nog wel eens een Senseo in de ochtend als hij vroeg op pad moet maar ook die wordt verder niet meer gebruikt. Jongste dochter en schoonzoon kochten deze week bij de kringloop een koffiemolen voor me, erg lief.
Koken doen we op de stellen en de houtkachel
Stofzuigen gebeurt wel regelmatig ivm met de houtkachel en het harige beestenspul. Voor de rest de bezem erdoor.
Er zijn hier geen foodprocessors , we schillen, raspen, stampen en mixen zoveel mogelijk met de hand.


De staafmixer zou ik niet willen missen maar ook die gebruiken we niet vaak en dan maar een paar seconden.
Blijft over de vermaledijde ( heerlijk woord toch ) koelkast. Grandpa wil hem in gebruik houden, het zij zo , ondertussen probeer ik de temperatuur laag te houden dmv  koelelementen. Je kan de normale koelelementen gebruiken maar zelf vind ik een gevulde, bevroren waterzak ideaal.Iemand nog meer tips en idee├źn ik hoor ze graag.

liefs Grandma 

2 opmerkingen: