woensdag 22 januari 2014

moeilijk..

Ben een beetje aan het overpeinzen , al een paar dagen eigenlijk. Peinzen over onbewust bewust, wishful thinking, doemdeken, visualiseren en dat soort dingen. Wat denk je, roepen mensen dingen over zich af of overkomt het je gewoon. In hoeverre heb je zelf iets in de hand, kun je de schuld of juist je geluk aan het lot ( wat of wie je daar ook onder verstaat) toeschrijven. En hoe komt het dat als je een keus maakt deze niet altijd de goede is ook al heb je alle mogelijkheden afgewogen. Trouwens niet kiezen is ook een keus.

Dit gefilosofeer gaat ergens naar toe dat heb je al in de gaten.

Vlak voor de kerst kreeg  derde kind te horen dat haar contract niet werd verlengd, de gehele afdeling waar ze werkt wordt afgestoten, zij en 12 collegaatjes hun baan kwijt. Zoon van het nieuwe/oude huis zijn contract niet verlengd. Liefst zwager's contract werd niet verlengd en ook die van zijn schoonzoon niet. Grandma's collegaatje hoeft na de maand maart niet terug te komen ( en het is zo'n beste meid, een harde werker ) helaas.
Vorige week kwam grandpa thuis met de mededeling dat ook hij vanaf 1 mei geen reguliere (partime) baan meer zal hebben , tenzij.....en hier zit um de kneep. Tenzij hij fulltime gaat werken. Dat betekend dat hij zijn eigen bedrijf aan de kant moet zetten want daar is dan geen tijd meer voor. Er zijn een heleboel voors en tegens en alles is hier de revu al gepasseerd. Baan nemen want dit is een mooie kans, zoonlief kan dan eventueel werken in het bedrijfje van grandpa zelf. ( grandpa kennende zal nog hij steeds erg druk zijn met de contakten die hij in de loop van de jaren heeft opgebouwd en met het controleren van de werkzaamheden )  Bedrijfje verkopen. ( extra geld ) Alleen eigen bedrijfje houden, die heeft hij met veel plezier opgebouwd in de zwarte jaren. ( bovendien geen baas aan je kop, maar je eigen baas zijn ) en nog een poosje een uitkering.
Zou grandpa meer thuisblijven ( thuisblijfgrandpa hihihi) dan kunnen we de pipowagen verhuren, we kunnen het dan zo regelen dat er altijd iemand thuis is. Grandpa kan de kinders helpen met verbouwen. Meer tijd voor nog een grotere moestuin, blije man, en misschien een hondje...
Zou grandpa fulltime werken, dan hebben we meer geld, minder tijd voor andere dingen, wel meer geld om de kinderen op die manier te helpen, ik zou minder kunnen gaan werken, in no time hypotheek kompleet aflossen.(ook fijn)Vergeleken bij 10 jaar geleden zijn er een aantal dingen veranderd. Geen thuiswonende kinderen, hypotheek naar beneden, minder maandelijkse lasten en ik een "vaste" baan, dat scheelt .

Dus , eigenlijk een luxe probleem, dan, stiekem.

Wat ook een beetje meespeelt is het feit dat we weten hoe onzeker het is als er niet voldoende geld is. Een vaste baan is tegenwoordig niet meer vast. Bedrijven gaan makkelijker failliet dan jaren geleden ( geldt ook voor bedrijfje van grandpa natuurlijk ) Na de laatste contractverlenging wisten we dat er iets zou gaan gebeuren, maar toch.

En nu komen we weer op het bovenste stukje. Afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in zaken die het mogelijk maken goedkoper te leven. Ons project om met weinig geld boodschappen te doen. Ruilhandel, iets voor iets anders. Meer zelfvoorziend leven.
Het lijkt erop dat we onbewust al een keus hebben gemaakt of er in elk geval klaar voor zijn om een weloverwogen keus te kunnen maken.

we hebben nog even om na te denken...to be continued.

liefs grandma


2 opmerkingen:

 1. Dit zijn inderdaad erg moeilijke overwegingen.
  Troost je echter in de gedachten dat jullie een echte keuze hebben.
  Vaak komt het neer op een keuze tussen tijd en geld.
  Wat weegt voor jullie het zwaarste?
  Als ik je stukje nog weer eens teruglees denk ik eigenlijk dat jullie die keuze al gemaakt hebben.

  Ik wens je veel wijsheid en hoop dat je koters snel een nieuwe baan kunnen vinden.
  Liefs, Thuisblijfmommy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje bizarre situatie he maak me meest zorgen om de kinderen ...

  BeantwoordenVerwijderen