zondag 5 januari 2014

witlof taart en aanpassing weekbudget

Vandaag staat er witloftaart op het menu. Ik maak deze als volgt.

Voor 2 personen

3 plakjes bladerdeeg ( ah eigen merk )
witlof       250 gram
brie         150  gram
ui             1 a 2 stuks
walnoten  zoveel of weinig als je wilt
peper, zout, olijfolie

Neem een ovenschaaltje. Bekleed deze met bladerdeeg, prik het deeg in met een vork en bak 10 minuutjes in de oven. Bak in een koekenpan de ui glazig in wat olijfolie en voeg dan de in lengte gesneden repen witlof erbij ( wel even de harde kern eruit he ). Beetje peper en zout erover, altijd lekker, en doe het mengsel in de de schaal met bladerdeeg. Snij de brie in dunne plakjes en leg deze op de witlof. Tot slot de noten erover en even 20 min bakken in de oven op 200 graden. De noten kun je ook later toevoegen.

lekker!!



Aanpassing budget

Vandaag een potje augurkjes 0.89, flesje koffiemelk 0,69 en 3 plakjes bladerdeeg 0,33 uit de voorraad gehaald. Komt het totale bedrag nu op 44.74.

liefs grandma


1 opmerking:

  1. Mmmmmmm, klinkt goed!
    Zeker het proberen waard.
    Dank je voor het delen :)

    BeantwoordenVerwijderen