vrijdag 17 januari 2014
Rondkomen van 3.50 per persoon per dag, halverwege.
Stiekem ben ik wel blij dat we al over de helft zijn met ons project. Al met al valt het toch wel wat tegen hoor. Ik kan niet alles biologisch kopen en dat vind ik behoorlijk vervelend. Ik leer wel prioriteiten stellen en we eten nog steeds RIJK. We maken alles zoveel mogelijk zelf en gebruiken nog steeds onbewerkte producten, roomboter, volle yoghurt, lekkere vette kaas, zuurdesembrood enz. In de eerste week liep ik de hele avond naar de koelkast en de kelder op zoek naar iets te snaaien, soms wel 5 x , droevig toch. We waren gewend om 's avonds een stukje kaas of iets van chocola te nemen. Ik merk dat dat nu afgenomen is ( nu nog maar 1 x) Grandpa is het af en toe wel een beetje zat en koopt dan een zak drop, met als excuus "van mijn zakgeld, wil je ook eentje ?" Valsspeler.
Boodschappenlijstje ziet er als volgt uit,
Kaasboer
een stuk jong belegen en een stuk kruidenkaas
samen 8.71
Groenteboer
2 kilo stoofpeertjes
1 kilo spruitjes ( 0,29 !!)
4 grapefruits
15 mandarijntjes
150 gr champignons
1 kilo bananen
15 sinaasappels
samen 8.20
Bio supermarkt
gedroogde abrikozen
speltwafels ( luxe hoor ! )
samen 6,94
Gewone supermarkt
1 bio roomboter
2 bio karnemelk
flesje witte wijn ( nog meer deftigheid )
bladerdeeg
Leeg bier kratje en een aantal lege flesjes leverden 4,40 euro op
te betalen 4,23
kruitvat
shampoo 3.99
totaal aan boodschappen 32.07
Afgelopen week had ik de flessen van L>idl en A.ldi ingeleverd. Van dat geld kon ik een zakje noten en ingevroren vis kopen.
Voor bewezen diensten vraag ik aan de jongelui deze week, wc papier en een trail cola ( jaja die vol suikers en nummers, af en toe wil grandpa een glas cola ).
Gisteren van dochter een zak roerbakgroente gekregen, zelf had ik geraspte kaas voor haar meegenomen van mijn werk ( 1 dag over de datum ) Heerlijk ruilen.
Deze week probeer ik ook meer te koken vanuit de voorraad , diepvries en weckpotten , dat zal iets goedkoper zijn en bovendien zijn de groenten die ik inmaak biologisch.
Er zijn nog wat groenten blijven liggen van vorige week. Wortelen, groene kool ( een avond bij dochter gegeten en dus niet gekookt) , paprika en gemengde aardappeltjes. Ook is er nog gehakt over.
Week menu
17 januari roerbak groente met extra paprika en groene kool,
gebakken aardappeltjes en gehakt
18 januari spruitjes curry met rijst
19 januari pompoensoep met brood en zelfgemaakte tapenade
( olijven uit het kerstpakket ) gevulde champignons
20 januari pasta met saus uit de weck , gehakt
21 januari boontjes uit de weck , aardappelen en vis -met -een -dakje
22 januari hutspot met rookworstje
23 januari spinazie, kip, boursin en pasta
24 januari restjes / pannenkoek uit de vriezer.
liefs grandma
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lekker menu weer Grandma.
BeantwoordenVerwijderenIk vind het echt knap dat je zo bewust inkoopt. En wees blij met je voorraad van ingemaakte bio-groenten. Zo kun je toch nog gezond eten.
Weet je al wat je gaat doen met het boodschappengeld dat je hebt bespaard?
Dat houd ik mooi in de knip;)
BeantwoordenVerwijderenMooi hoe je het toch doet. Hier heb ik deze week ook goedkoop gegeten. Uit de vriezer en een keer twee dagen het zelfde omdat het zo veel wad...
BeantwoordenVerwijderenLekker toch. Wij eten ook wel eens twee dagen hetzelfde , als ik eerlijk ben vind ik bv macaroni, erwten-en bonensoep veel lekkerder op de tweede dag. :)
VerwijderenEcht goed van je! Ik zou bepaalde produkten missen.
BeantwoordenVerwijderenTja ik merk ook dat ik bepaalde dingen nu niet koop omdat ze 'te duur zijn'. Sommige zaken zie ik nu als luxe.
Verwijderen