zaterdag 1 februari 2014

Konijntje-hands-on

Vandaag ben ik bij Becca geweest voor het verwerken van een konijntje. Als ik zelfvoorziend wil zijn én vlees wil eten hoort dat er gewoon bij...zei ik tegen mezelf...
Becca deed eentje voor ( je kan op haar blog, eenvoudigerleven lezen hoe ze dat doet ) en toen was ik aan de beurt. Het speet me zeer maar ik kon het beestje niet doodmaken. Dat deed Becca dus voor me. Het villen en slachten vond ik geen probleem. t Is heel bizar maar er is een moment tijdens het hele proces dat het konijn veranderd in vlees, apart.
Een konijn slachten is anders dan een kipje een kopje kleiner maken. Een konijn is makkelijker om te verwerken en een kipje is makkelijker doodmaken, geen van beiden is echt leuk maar het is wel handig om te weten hoe het moet, en daar ging het me om.
Becca is een lieve praktijklerares, ik heb vandaag veel geleerd van  haar. Tussen de middag aten we oa een zelfgebakken broodje met , hoe kan het anders, konijnenvulling, zalig! Na de lunch heeft ze me uitgelegd en voorgedaan hoe je een vachtje moet prepareren, dit vachtje mocht mee naar huis en staat al in een emmer met zout en aluin in ons achterhuis.
Bedankt Becca.

Mijn reis van vandaag heb ik afgesloten met een bezoekje aan lieve dochter in Zutphen ook liefste zus was daar op bezoek, fijn om ze even weer te zien.

Boeiende dag vandaag.

liefs grandma


12 opmerkingen:

 1. Jakkes, dat zou ik ook niet kunnen hoor zo'n beestje doodmaken!
  Maar mooi dat je je vermaakt hebt verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) t gaat allemaal snel en netjes, geen drama ofzo hoor. En tja sommige dingen wil ik zelf kunnen doen en dan wil ik het graag leren van iemand die het vakkundig kan.

   Verwijderen
 2. Je deed het hartstikke goed hoor! Snelle leerling. Ik vond het leuk dat je er was, en ik hoop dat je wat hebt aan de info. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah de cursus konijnenslechten. Ben benieuwd hoeveel reacties je hierop krijg met zeer diverse meningen.
  Ik denk dat ik het zelf ook wel zou kunnen indien nodig. En inderdaad als het dood is , is het vlees en zie je het anders, dat heb ik wel meegemaakt, maar nog niet zelf geslacht, wel gezien en de eerste keer is het naar maar het went.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo werkt dat op een of andere manier. Ik weet gewoon dat onze beestjes een fijn leven hebben gehad,lekker eten en veel bewegingsvrijheid. tja en die laatste dag is dan een beetje sneu he ;)

   Verwijderen
 4. Wat dat betreft zijn we verwijderd van het begin van ons voedsel. En lijkt een pakje kipnuggets niet meer op het dier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg! Ik heb daar ook al over na gedacht. Konijnen en kippen zijn nu eenmaal dieren die handzaam genoeg zijn om zelf te slachten, daarnaast heb je dan niet gelijk je vriezer vol vlees :)
  Ik ben helemaal jaloers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kan het niet, zelf een ziek konijn kan ik niet uit haar lijden verlossen.
  En mijn eigen dieren opeten o nee ( en dit is geen veroordeling van jullie hoor ik ben gewoon een watje )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi geen watje hoor, we hebben hier ook een kipje, ze heet Liesbeth en zij is al zeker 9 jaar oud. Van een Liesbeth kun je geen soep koken , he! De beestje die ik slacht hebben geen naam en het zijn voornamelijk de mannetjes, :)

   Verwijderen