donderdag 6 maart 2014

oude vrienden en hout

Gistermorgen had ik afgesproken met een vriendin die ik in geen jaren had gezien. Niet dat we zover bij elkaar vandaan wonen maar meer omdat we niet meer in de buurt wonen, lees loop afstand :0 Wij zijn verhuisd naar een buitendorp en zij bleven in een stadse woonwijk wonen. Allebei hebben we 4 kinderen en ja, we leefden ons eigen leven met onze gezinnen. En de gezinnen waren hectisch.Maar nu hebben we elkaar weer gevonden ! Het aparte is dat we nog steeds  dezelfde dingen leuk vinden en ons daarmee bezig houden. Zo zijn we allebei in de loop van de jaren ons bezig gaan houden met moestuinieren, wolvvilten en wol spinnen. Ik vind dat zo frappant, we waren natuurlijk ook niet voor niets vriendinnecheies , he. Vriendin is al veel verder dan ik. Ze spint al tijden terwijl ik pas weer begonnen ben. Het tuinieren zit in haar bloed denk ik want ze hebben meegeholpen met het opzetten van de bio-tuinen in de woonplaats. Prachtmens is het ( nog steeds)

Binnenkort spreken we weer af om samen te spinnen  en misschien kan ik  meehelpen in de bio tuin. Eerst de drukte van de verbouwingen van de kinderen achter de rug. Tjonge.

Gistermiddag werd er 6 kuub hout gebracht door onze houtman. Al kletsend de wagen leeg gemaakt. Nu ligt er een hele berg gekloofd hout op de oprit. Gisteren heb ik al een begin gemaakt met het stapelen, vandaag ga ik naar dochter in Ermelo om te helpen, morgen de rest maar doen.De koude bak staat op zijn plek. Spinazie, pluklsa zijn er gezaaid en een pot met de boomtomaat en de eeuwige moes hebben er hun plekje tot het warm genoeg is . In de volle grond heb ik de tuinboontjes gepoot, dit weekend gaan ook de peulen in grond. Ik vind mooi.

liefs grandma


6 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk voor je om een oude vriendin terug te vinden. Dat jullie veel dezelfde interesses hebben maakt het alleen maar nog mooier.
  Leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt in je moestuin. Ik kan me voorstellen dat je erg geniet om daar mee bezig te zijn.
  Succes met het hout opbergen morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier de eerste 12 meter stookhout veertien dagen terug afgeleverd. Rib uit mijn lijf. Nog 28 meter te gaan en dan genoeg voor stookseizoen 2014. Hout wordt alleen maar duurder. Wij gaan volgende week aan het zaaien en poten eten nog steeds van de oogst van 2013. Nog een paar weken en we kunnen de eerste sla en spinazie oogsten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dan heb je een flinke voorraad. We hebben zelf een piepklein bosje waaruit we af en toe een boom kappen. We komen een jaar tekort vandaar dat we hout bijkopen voor 2015/16 en inderdaad het hout wordt duurder. Wat goed dat je nog steeds eet van de oogst van 2013 ! We zijn er hier op een paar potten na doorheen. Geniet van je spinazie en sla , fijn he .

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige dag heb je gehad zeg!
  Wat mooi dat je die oude vriendschap weer aanhaalt. Met oude vrienden heb je een band over de jaren dat je niet zo gauw weer hebt opgebouwd met nieuwe vriendschappen.
  Veel plezier bij dochterlief en succes met het hout! Je hebt er in ieder geval heerlijk weer bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was bijzonder en heel vertrouwd. Apart gewoon

  BeantwoordenVerwijderen