zaterdag 12 april 2014

zaterdag werkdag oppasdag

Fijne zaterdag vandaag. Vanmorgen moest ik echt wat puinruimen in huis , de beneden verdieping ziet er weer aardig uit. In deze tijd ben ik liever buiten bezig :) in huis is het min of meer een zootje. Tegen half 12 bracht zoon het kleine mannetje hier om oma te helpen zodat zoon en schoondochter kunnen werken in hun nieuwe huis. Grandpa hielp daar ook . Kleine man vind het altijd moeilijk als een van zijn ouders weggaat, huilen! Gelukkig zijn er de kipjes en de katten. Poes Boots is verreweg zijn favoriet en doet hem zijn verdriet snel vergeten. Samen we hebben we spinazie gezaaid, ik denk dat er op de meest onverwachte plekken spinazie groeit deze zomer :) Natuurlijk werden er weer eitjes geraapt. De kleine man wilde ook eentje opeten , nou dat kan. Het eitje in een pannetje even koken en lekker oppeuzelen. Verder hebben we bijen geteld en laat in de middag een dvd-tje van kikker en zijn vriendjes gekeken. Natuurlijk zat poes Boots bij kleinzoon op schoot.
\
We hebben veel onkruid tussen de steentjes op het pad. Ik had al eens gespoten met schoonmaak azijn maar het lijkt niet aan te slaan dit voorjaar. Met een mesje heb ik geprobeerd de graspollen te verwijderen pfff ellende, iemand een idee ? Misschien met een kokend hete zout  oplossing? 

Nu grandpa onverwachts toch een vast contrakt kreeg begin ik weer te dromen over die bron in de tuin , een warmwatercollector op het platte dak en nieuwe terrasdeuren , sweet dreams :)

liefs grandma. 


9 opmerkingen:

 1. Ik overgoot t gras met gewoon kokend water. Alles dood, nu nog even hard wegborstelen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. k heb vanmiddag kokend water over de polletjes gegoten, ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip

   Verwijderen
 2. Ik had altijd begrepen kookwater van aardappelen. Ik doe dit nu een jaar en heel weinig onkruid tussen tegels...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jee nu je het zegt, mijn moeder deed dat ook...zij was ook van de generatie die elke week met een heet sopje haar straatje schrobde.

   Verwijderen
 3. Ik gebruik de driehoekschrapper, moet er alleen goed bij gaan zitten anders heb ik de hele dag pijnlijke spieren. Ik ben nu aan het witten, blijk ik ineens ook nog andere spieren te hebben...
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanmorgen kwam ik via vlasleeuwenbekje hier terecht. Ik blijft je graag volgen.
  Zo aandoenlijk die band tussen kinderen en dieren.

  Mijn ervaring is ook dat kokend water goed helpt tegen onkruid.
  De tip van aardappelwater wil ik ook eens proberen.

  Wat ontzettend leuk dat jij graag het boekje Het waarom ben je hier Café wilt hebben. Stuur je mij je adres, dan doe ik het boekje op de post.
  Je kunt me bereiken op anitasdagboek[at]gmail[punt]com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. k heb je een mail gestuurd hoor. Ben benieuwd. :) en heel gezellig dat je me blijft volgen.

   Verwijderen