zondag 4 mei 2014

meneer Jansen.

Vanmorgen keek ik uit het raam en zag daar meneer Jansen , het vader konijn, vrolijk over ons pleintje hupsen. De oren fier overeind het staartje kwiek omhoog, hij had de tijd van zijn leven. Deksels rammetje had een gat in de bodem van zijn hok geknaagd  ( !! ) en genoot van zijn zelf verworven vrijheid. Helaas van korte duur, sorry maatje. Er moet een groter hok komen met een flinke buitenren, dat heb ik in de gaten. Het hok waar de familie konijn nu  in zit is op zich lekker ruim , telt 2 verdiepingen per woonlaag maar beidt weinig uitdaging. De bodems zijn van kunststof, makkelijk te verschonen én kapot te knagen dus. Zucht...op zoek naar een groot hok-plus- ren.

Ik zal een berichtje op de ruilpagina van facebook zetten. Schoondochter is daar al een tijdje lid van en dat werkt prima. Het is een beetje zoals we dat deden met werken voor eten begin dit jaar. Ik doe iets voor jou en krijg daar bv koffie voor terug. Zo had schoondochter een klein meisje voor de deur die een "hello kitty" kruiwagentje kwam halen voor een doos suikerklontjes, leuk toch.

Voor de rest weinig gedaan, beetje lezen, eindje wandelen, dieren verzorgen , worteltjes uit de grond kijken ( helpt niet echt ) en genieten  van een rustige dag.

liefs grandma
8 opmerkingen:

 1. Dat ontdekte mijn hond ook een keer op de vroege ochtend. Konijn op staat. Wat heb ik moeten roepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je echte houdinis zijn het. Hier vanochtend ook 3 ontsnapt. 1 helaas aangevallen door een hond denk ik. Vond hem half opgegeten op de straat. Andere twee aten vrolijk van de spinazie in de tuin....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) dekselse mormels. Zunde van die ene...

   Verwijderen
  2. Ja best zonde ja. Had ook wel medelijden met hem. Da's best een stressvol einde geweest denk ik. Arm wurm.

   Anyway, kom je de 25 ste ook weer? Nog even oefenen misschien? ;-)

   Verwijderen
  3. Hihihi :) ik kan die dag niet. Andere keer misschien weer.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke naam voor een konijn! Jammer voor meneer Jansen dat hij zo snel weer zijn vrijheid moest opgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen er wat verzinnen dat ie wat meer vrijheid krijgt. Hij mag ook weleens in huis de benen strekken maar ja, dat is niet hetzelfde als lekker huppelen in het groene gras he.

   Verwijderen