dinsdag 29 juli 2014

dus...

Even een berichtje tussen de bedrijven door. Zaterdag hadden oudste dochter en ik een moeder dochterdag, we gingen naar Utrecht en hebben schaamteloos geld uitgegeven :) . We hadden een heerlijke dag , winkelen, rondvaart door de grachten en we sloten de dag af bij een tapasrestaurant. Zondag sliepen grandpa en ik uit, ontbeten in de tuin, ruimden in huis wat op. s Middags kwam kleinzoon spelen, we gingen naar het bos, kleinzoon was onder de indruk van de hunebedden. Daarna naar lieve vriendin om thee te drinken en om pruimen te plukken. We hadden een grote en een kleine- man emmer vol.
Gisteren schoondochter geholpen met schilderen en verhuisspullen opruimen.
Gisteravond kon ik dan beginnen met de pruimen. Ik maakte een klein deel op sap. Ik plaats geen recept want ik heb geen idee of het gelukt is :) Een grote pan vol puur sap staat  te wachten om geweckt te worden en dan heb ik nog twee kilo over voor jam.logeerkonijn steelt de pruimen uit de emmer en smikkelt die heerlijk op in zijn hok :0

Verder is vandaag de moestuin aan de beurt, wat doorgeschoten sla en snijbiet eruit, de allerlaatste peulen-voor-zaad ophangen en eens zien wat er te oogsten valt. Onkruid groeit er nauwelijks, de grond in de bakken is bijna geheel bedekt met toekomstige oogst, dat scheelt. Tot mijn grote verbazing zag ik onder een courgette plant kleine rode bietjes verschijnen , komen ze eindelijk op...misschien dat ik de courget opoffer zodat ze meer voedingsstoffen krijgen. Klein aardbeienplantjes worden afgeknipt en de pompoen op de drie-gezuster veldje moet in toom gehouden worden. Lange loten die teveel woekeren knip ik af zodat er meer kracht naar de vruchten gaat.

Ach ja en boven moet de stofzuiger erdoor, er ligt nog een klein wasje, vier planken moeten in de verf en als er tijd over is ga ik de terrasdeur bij zoon en schoondochter aflakken.

we hebben nog geen vakantie...we buffelen door tot 11 augustus....nog 13 dagen....nog 6 dagen buiten de deur werken....dus.

liefs grandma.

2 opmerkingen:

  1. ow heerlijk he die pruimen, met een paar bramen erbij helemaal super! Onze vakantie is alweer voorbij...het gaat allemaal zo snel....
    doeidoeii

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus je moet nog even.. En wij hebben het allang weer gehad nog 2,5 week en de kinderen moeten alweer naar school.

    BeantwoordenVerwijderen