zaterdag 19 juli 2014

opnieuw kuikengeluk, pleegmoeders.

Na de kuikenroof had ik me voorgenomen , géén kuikens meer dit jaar. De drie zijdehoentjes waren broeds maar ik haalde elke dag de eieren weg. Sorry liefies.

Tot gisteren zoon ons een filmpje stuurde met daarop hun verdwenen kip, ze was er weer mét 12! kuikentjes. Ze hadden al een kloek met 6 kuikens en nu deze 12 erbij tjonge. Jullie begrijpen het al, we waagden ons aan een nieuwe experiment. Gisteravond haalden we 4 eendags kuikens en stopten die onder de broedende hennen. Ze vonden het erg vreemd, allicht , broed je 2 weken lang op niks en opeens  floep! heb je een kuiken onder je gatje. Er werd wat gepikt en heen en weer geschuifeld. Vanmorgen vroeg keek ik in het hok, de kleintjes zaten liefdevol onder de vleugels van 2 moeders. Haan Joep en de andere dames waren zonder pardon naar de buitenren verbannen. 
liefs grandma.


8 opmerkingen:

 1. Geweldig!
  Wat zijn het ook altijd fantastische kleine bolletjes op pootjes, die kuikentjes ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werk het niet met geur bij kippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, daarom deden we ze s avonds onder de hennen. s Avonds zijn kippen lekker suffig . De volgende ochten roken ze naar de kloek. Had je die uitzending van Maartens Moestuin gezien waarin hij zowel de oude als de nieuwe kippen bespoot oude parfum zodat ze hetzelfde roken en elkaar dus accepteerden? Geniaal !

   Verwijderen
 3. het blijft iedere keer weer vertederend die kleintjes, Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je blijft toch smelten he bij die kleine donsjes..

  BeantwoordenVerwijderen