zaterdag 18 april 2015

de kelder

Na de winter is mijn kelder een grote bende. In de herfst staat alles netjes op de planken, alle potten keurig gesorteerd en zo voor het grijpen. Net boven de vloer staan kistjes met pompoenen, aardappelen en uien. Aan de balk hangt een tros knoflook. De vriezer zit dan vol, geen ijslaag te bekennen. Maar oh, in deze tijd, zucht. Overal staan lege weckpotten, weliswaar in een daartoe bestemde stellingkast, hutjemutje door elkaar. Op de vloer staat een gevonden en kapot jumbo mandje met gekregen lege jam-en groentepotten ( ik heb ook nog een tas vol potjes achter in mijn auto staan ). De friteuse staat ergens tussen de voorraad gepropt en het vloertje onder de kistjes ligt bezaaid met uienschillen, een gemummificeerde wortel en een aantal pastinaken bijna onherkenbaar in een papieren zak. De koelbox staat zomaar ergens, neergezet na gebruik een aantal weken geleden. Bovenop de box staat een bananendoos mét bananen. Over de vriezer zal ik het maar niet hebben :)

t Komt goed, als er binnenkort een regenachtige én vrije dag komt ...

zootje gewoonliefs grandma.
5 opmerkingen:

 1. wat fijn dat niet alleen mijn kelder momenteel een oerwoud van rommel is! eerst ene weekje weg en dan......wie weet!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben geen kelder maar wel een trapkast, daar moet je ook niet kijken want momenteel is het daar ook rommel. Och ja, dat komt wel hoor, even de tijd er voor nemen en dan is het ook zo weer netjes toch? Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi! Hij wordt in ieder geval goed gebruikt!
  Ik denk dat onze voorraadkast aardig op die van jullie lijkt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ook mijn voorraadkast is op het moment een beetje een zooitje, eerst maar weer eens alles opeten wat er nog staat voor ik weer een nieuwe voorraad in de herfst ga opbouwen voor de wintertijd, aangezien ik alle boodschappen met de fiets moet doen vind ik het fijn als ik in de winter niet met zware boodschappen hoef te sjouwen,maar ik sla nog wel eens door zodat er nu nog best wel veel staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poef een kelder, wij hebben dat geen eens hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen