zondag 27 september 2015

druk weekend

Gisteren vierden we grandpa's verjaardag. Zwager had afgelopen week al een tuinkachel gebracht, zelf gebruikten ze die niet meer. Hij had er ook nog een bulk-zak vol rommelhout bij gedaan, was hij er vanaf en wij weten er wel raad mee. Alle kinderen met aanhang ( behalve die uit Brummen) waren van de partij. Broers en zus , ouders van grandpa ( alleen s middags) , ze waren er bijna allemaal. s Avonds hadden we twee grote vuren, ha in ieder mens schuilt een fikkiestoker he :) , wijn, bier, sapjes en wat te dikkedakken. Oudste kleindochter mocht voor het eerst opblijven en hielp vol trots mee met de vuren brandend te houden, lekkere dingen klaarmaken en her en der de kaarsjes aan én uit te maken. Tegen half tien vertrok oudste dochter met man en kindjes, de rest van het gezelschap bleef tot half twee.  Het was ook zo gezellig.

Vandaag lummelen we weer es wat aan. Uitslapen, opruimen, wandelen, blogjes lezen dat soort dingen.

Morgen gaan we weer over tot de orde van de dag.

Verder nog wat konijnennieuws. Zwager hielp me van drie konijnen af, hij nam ze mee in een kattenbakkie, dat geeft wat rust in het hok van de dames. Nog drie konijnen die weg moeten. Meneer Jansen wil ik houden, dijk van een vent, die Jansen.

Grandpa hoopt een dezer dag te beginnen met het bouwen van een kippenparadijs achter op de tuin. We willen dan  wat grotere kippen erbij, ruimte zat daar.  Ook meneer Jansen zal daar naartoe verhuizen, kan hij eens lekker rennen.

liefs grandma.2 opmerkingen: