zondag 6 september 2015

gedoe in de moestuin

Jullie waren al op de hoogte van de ontsnapte konijnen, dit gebeurt eigenlijk regelmatig. Ik sluit het deurtje soms niet goed af en daar gaan ze he. De laatste twee keer knaagden ze zelf het gaas kapot en duwden met hun neusjes tegen de zwakke plek, verdraaid slim. Ze laten zich ook niet meer zo makkelijk vangen. Bij de dierenwinkel had ik een groot schepnet gekocht en op eentje na zitten zitten ze nu weer in een hok. Een ander stevig hok ja. Konijn Fien geniet van het vrije leven. De mensen die beweren dat loslopende konijntjes het niet overleven in de vrije natuur zijn zeker vergeten dat konijnen gemaakt zijn om vrij te leven :) Ze ziet er lekker dik en vet uit. Ik wil haar echter ook gewoon weer in t hok hebben, dekselse meid.
Tot mijn grote verbazing vond ik vorige week een onbekend toompje kippen in de moestuin, een haantje met twee hennetjes!! De hele week schransten ze zich vol. Buurvrouw en ik plaatsten een betonnet op de plek waar we vermoedden dat ze langs kwamen. Ben benieuwd hoelang ze afwezig blijven. Rupsen en slakken , konijnen en kippen die niet de mijne zijn hebben de moestuin dus veel schade toegebracht. ze aten van de prei, pikten frambozen en bessen, vraten palmkool en koolraap, zucht... zelfs de snijbonen moesten het ontgelden de konijnen knaagden de stengels vlak boven de grond door, zeer diepe zucht...
Volgend jaar moet er echt ander gaas om de moestuin, karweitje voor de winter.

We hebben de houtkachel weer aan, vanmorgen was het maar 16 graden in de kamer. Stiekum vind ik het heerlijk om het hart van het huis weer brandend te zien.
Wat mijn verbrandde hand/pols betreft die is aan het vervellen. Bijzonder dat het zo mooi geneest van vurig rood naar paars naar bruin naar zacht- roze nieuwe huid :)

Zo nu gaan we genieten van zondag, nog een bakkie koffie, wandelen, misschien nog wat vlierbessen plukken, op de thee bij vriendin ( heb ik al in geen weken gezien) en daarna lekker een pompoensoepie koken.

Liefs grandma.
4 opmerkingen:

 1. Vervelend, aangevreten groenten :-( We doen er zo ons best voor hè? Hoop dat een goed nieuw gaas je verder zal helpen.
  En 16 grafen zeg je? Hier hebben we het nog niet lager dan 18 gehad. Héérlijk om de kachel weer aan te kunnen steken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he, lekker knus, koken op de kachel , katten ervoor ...genoeglijk :)

   Verwijderen
 2. Hier overleeft al twee jaar een ontsnapt konijn in de bosjes naast de straten. Een ramp,als ik die tegenkom in de vroege ochtend met mijn( jacht)hond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ohjee, ja je hond zal vast uit zijn dak willen gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen