maandag 14 september 2015

haantjes van eigen erf

Zoals jullie weten slacht ik onze eigen haantjes, de kipjes niet die leggen al hun eitjes voor ons en mogen oude-van-dagen worden hier . Van de vijf kuikentjes zijn twee "het" haantje. Vanmiddag hoorde ik een mooi knapenkoor in de tuin. Nu valt het nog mee maar de ervaring leert dat dit knapenkoor snel veranderd in een heus mannenkoor met zwaardere stemmen. Dat kan niet en loopt ook uit op gevechten in het hok. Ze gaan dus binnenkort voor de bijl. Gisteren belde zwager of ik hem wilde helpen met zijn  haantjes, allemaal aan de zelfvoorziening.

Ik probeer het beestenspul zo snel en efficiƫnt mogelijk te helpen. Op onderstaande manier ..niet kijken als je er niet tegen kunt of het er niet mee eens bent :) Onze kippen hebben een gezellig leven gehad. Goed eten en veel vrijheid, ik zeg het er nog maar even bij.

kippen slachten

Morgen ben ik de hele dag op stap. Eerst naar de Ikea (Groningen), daarna dochter en schoonzoon helpen met hun spullen verhuizen, hun matras en misschien nog wat dozen. Aansluitend dan naar zwager en zijn haantjes. Een hele dag on the road zeg maar.

liefs grandma
10 opmerkingen:

 1. De meeste mensen kopen een stukje kip in een pakje. En vergeten hoe het daar komt.Zelf slachten is beter voor de dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja , niet leuk om te doen maar je staat wel dichter bij je diertjes en je eten...

   Verwijderen
 2. knap hoor heb het zelf ook gedaan, maar ben nu een tevreden vegan meisje haha, hoe kan het gaan he? zelfvoorzienend en met de benen op de grond, daar houd ik van, liefs marion xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hadden we elkaar zo tegen kunnen komen!!! Ik was vanochtend ook in de ikea, raar idee he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt gek :) Volgende keer spreken we af in het restaurant

   Verwijderen
 4. Hier in de omgeving gebeurt het zelf slachten nog steeds , ze zeggen we weten wat de kippen/hanen hebben gegeten en een goed leven hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind dat mensen een voorbeeld mogen nemen aan halal slachten. Dat is in Nederland al stukken diervriendelijker dan de massaproductie die voort wrdt gebracht

  BeantwoordenVerwijderen