zondag 24 april 2016

gezellig bezoek, klachtenregister en een paprika-kweekzak

Het bezoek van dochter en kleindochter was een groot succes. Dochter maakte voor het eerst alleen een lange reis met kleine Nora. De heenreis ging perfect, op de terugreis had het kleine popke het laatste kwartier er schoon genoeg van. Met de sirene voluit kwam dochter thuis :) We waren in de middag nog even naar grandpa's ouders geweest en waarschijnlijk was dat iets te veel voor t kleintje. t Schijnt dat ze s'nachts en de dag erna zeer goed heeft geslapen :0. Weten we dat voor een volgende keer hè, een rustiger programma voor de beeb.

Het klachtenregister staat hier helemaal open. Nog steeds veel hoesten en hoofdpijn, ik kan me niet herinneren hoe mijn eigen stem klinkt , net zo schor. Afgelopen vrijdag kwam TanteBlaasontsteking ook nog langs, voor het eerst in 29 jaar ! Ik weet alweer waarom ik haar bezoek toendertijd ook niet op prijs stelde. Toch een antibioticakuur bah. Grandpa ligt ook in de lappenmand ( hoezo niet echt besmettelijk huisarts...) Hij kwam helemaal ziek terug van een klus in Rotterdam, we waren zo blij dat zoon die dag mee was gegaan op klus. Ik hoop dat dochter en kleindochter de dans ontspringen.
t Is dat we ons zo minnetjes voelen anders was het haast gezellig, twee oudjes op de bank die krassend als raven met elkaar communiceren :)
Voor het eerst in tijden heb ik me ziek gemeld. Uitzieken nu grandma!

Het is niet dat we niets doen. De was moet gewoon gedaan en ik kan het niet laten ...de snijbiet moet ook gezaaid en de plantjes in de kas moeten water en de beestjes eten dat soort dingen gaan gewoon door. We zijn een uurtje bezig en dan snel weer voor de kachel uitrusten, niet normaal toch.

Gisteren gingen we even naar de Aldi op het dorp voor fruit en verse zuivel. Ik vond toevallig een kweekzak voor paprika's. Het is een jute zak met een zak aarde en zaadjes, alles biologisch. Naast paprika hadden ze ook courgette , mini augurken, tomaten enzo, leuk hoor. Om de verveling te verdrijven zal ik de zak vanmiddag eens vullen, kijken of het werkt. Ik heb wel de grote kweekzakken maar met deze heb ik nog geen ervaring.


Bio kweekzak
iemand van jullie ook zoiets gekocht?
liefs grandma.
                               9 opmerkingen:

 1. Beterschap nee hier nog geen kweekzakken maar ook geen aldi in de buurt
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij den Aldi:) ze hebben wat biologische basisproducten . Fijn.

   Verwijderen
 2. Nee, nog nooit zo'n kweekzak gezien. Is dat dan voor binnen? ( w.s. een domme vraag )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Buiten lukt het beste. Binnen worden het van die dunne slappe planten . Ik laat ze binnen kiemen en dan zet ik de kweekzak in de kas om verder te groeien. Op een beschut en zonnig plekje in je tuin is ook prima. De zakken zijn trouwens ideaal voor terrassen en balkons

   Verwijderen
 3. Ik had laatst zo'n zelfde zak met lavendelzaad gewonnen met een bingo op het werk. Staat nu vol verwachting op de vensterbank...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, gezellig krassende raven...jullie doen alles samen- wel gezellig! ;-)
  Grappig idee die kweekzak, ga ik denk voor mijn broer ophalen, hij heeft alleen een balkon. Leuke tip!
  Beterschap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen