donderdag 21 april 2016

warme dagen en koude nachten

   


Wat mij betreft is dit een van de fijnste tijden van het jaar. Overdag is het warm genoeg om zonder jas buiten te zijn en s ávonds koud genoeg om de kachel aan te doen, heerlijk. Buiten is genoeg te doen en in het zonnetje is dat helemaal een feest. Helaas ben ik nog steeds niet beter en langer dan een uurtje tuinwerk kan ik niet volhouden. Nog steeds moet ik veel hoesten :(. Ik ben ook helemaal schor, das wel lekker rustig voor grandpa hihi. Gisteren maar eens naar de huisarts gegaan, niets ernstigs, lekker uitzieken, codeïne mee om een nachtje goed te slapen en na het weekend terug als het niet over is. Mooi doen we dat. Ik hou niet van kuurtjes en koester  flink wat achterdocht tegen de medische wereld . Hier strooien ze echter niet met medicatie en dat is fijn. Vroeger hadden we een huisarts waar je standaard kon kiezen uit reguliere medicatie, homeopathisch- gebeuren of gewoon nietsdoen en aanzien, ideaal was dat.
Terug naar het mooie weer . Gisteren heb ik eindelijk de kas helemaal klaar gemaakt voor de komst van komkommers en tomaten. Er moest compost op en de grond was zo droog dat ik de waterslang maar heb gepakt en de boel zompie-nat heb gemaakt. Van oude dakpannen maakte ik een afscheiding rond het paadje ( lees 4 stoeptegels lang :) ) zodat de grond niet wegspoelt en de bedden iets hoger kunnen . De tomaten gaan dit jaar in een groeizak dan hoef ik niet elk jaar de grond in de kas te vernieuwen. Je kan ook gewoon een grote emmer met gaten nemen maar de zakken had ik nog liggen en we gooien niks weg he.


zoiets maar dan groen :)
                                               
Er gingen  zaadjes de grond in, de opgekomen peulen kregen rijshoutjes en ik haalde veel kleine springbalsemientjes weg. Eigenlijk moet je springbalsemien niet in je tuin zetten maar ik vind ze prachtig en één plant laat ik altijd staan in de moestuin. De zaadjes kun je trouwens eten, door brooddeeg of door je muesli ofzo.


Afbeeldingsresultaat voor springbalsemienNadat de kas klaar was ben ik gaan zitten , afgepeigerd zucht, moe maar zeer voldaan.

Zei ik dat we geen kuikens hadden dit jaar??? Vanaf maandag zit het kleine bruintje interessant te doen met twee eitjes onder haar poepertje. Ik laat haar maar zitten, t vrouwke doet zo haar best. We zullen het weer beleven.

Straks komt dochter uit Zutphen met kleine Nora. Volgens de huisarts ben ik niet besmettelijk dus durft ze t aan. Gezellig. Dit is de eerste lange reis voor moeder en dochter, best spannend voor ze. Kleine Bas bezoeken we volgende week weer, als ik beter ben...

Nu nog een bakkie koffie en daarna de stofzuiger door t huis, dan is het voor t oog weer netjes hè

liefs grandma7 opmerkingen:

 1. Moeilijk voor je,kalm aan doen. Beterschap

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap! En het gewoon over je laten komen en er lekker aan toegeven. Fijne dag en geniet van het zonnetje, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook een fijne tijd van het jaar. Het is nog niet zo ontzettend warm, maar gewoon lekker buiten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou ik had het dus ook echt drie weken ziek geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als we verhuisd zijn kom ik een keer een bakkie doen bij je! En alles leren over kippen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig, doe dat , dan kom ik bij jou een dagje schoffelen in je super grote moestuin :)

   Verwijderen