maandag 18 april 2016

van alles wat

Ik moet deze tijd vaak aan de roadrunner , zoefff de haas en mejuffrouw Mier denken . Elke dag staat er wat op het programma. We reden een keer of wat naar Ermelo baby Bas kijken. Afgelopen vrijdag pasten we op baby Nora in Zutphen, met haar bijna 13 weken al een hele dame en zo'n schatje :) Het weekend moest ik werken, voor het eerst sinds vorig jaar ergens denk ik. Ik heb het gevoel dat het nu zaterdag is haha. Grandpa hielp zijn ouders nog een dag met het opruimen van hun oude huis dat in de verkoop staat. Alle spannende dingen zijn echter achter de rug. En nu, het kon niet uitblijven, nu ben  ziekig, veel hoesten , keelpijn en hoofdpijn. Ik baal ervan want vandaag zou ik de hele dag naar Ermelo...even pas op de plaats dus.

De tuin is een groot feest, de bietjes staan al boven de grond keurig naast de uien. Kleine sla-plantjes doen hun best in de kas. Rabarber heeft al van die kreukelige bladeren en de pruimenbonen staan volop in de bloei, ik denk dat ze koude nacht wel hebben overleeft vannacht.

We hebben dit jaar geen kuikentjes. Er is geen enkele kip broeds geworden. We hadden altijd zijde- hoentjes en die willen veeeel babies :) De Wyandottes hebben geen rust int poepertje lijkt het.
s Morgens vroeg hoor ik Joep het haantje om een uur of 6.00 de dag begroeten. Laatst werd ik wakker, het was al 8.00 uur en zo stil , heerlijk...uhm te stil misschien. Had ik vergeten het hok af te sluiten voor de nacht. Ohjeee snel het bed uit en op hemd en onderbroek ( en klompen) de tuin in, ja daar kuierde het stel over het pad de moestuin in (zelfs het hek naar de moestuin niet dicht gedaan). Vlug graantjes in een bakje en lieflijk roepend kipkipkip- kom dan -kipkipkip, dat geluid van graantjes in een bakje en de stem van het vrouwtje is verleidelijker dan de erwtjes en in minder dan geen tijd zaten ze weer in het hok. De poezen komen trouwens ook als ik de kippen roep. Onder het mom van, als het voor de kakelbeesten is, zal het ook voor ons zijn, ETENSTIJD!!

Ik hoor de kippen nu kakelen , ze zullen eitjes hebben gelegd. Daar hebben ze een speciale kakel voor
Schoonvader doet regelmatig even voor hoe dat gaat " kheb lègt, khèb lègt , k heb lèèèèeeeehèeegt ". Hij trekt er altijd een speciaal soort hoofd bij, leuk een oude man op de bank die een eitje legt !!

liefs grandma8 opmerkingen:

 1. Beterschap Grandma, ik ken dat soort tijden, en dan is er rust en Floep, dan mag en kan je ziek worden of komt het eruit.
  Dat is het leven ;-)
  Hopelijk voel je je snel beter, ik hoop dat het voorjaar nu eens echt goed gaat doorbreken en we klaar kunnen zijn met de virusjes en verkoudheidjes, ons kindje heeft helaas oorpijn gekregen dit weekend dus ook in de lappenmand hier.
  Groetjes van de BIO BABE

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt BB , jij ook beterschap met je kindje.

   liefs

   Verwijderen
  2. Dankjewel Grandma, oorontsteking zakt gelukkig af, ze is aan de beterende hand. Nog een paar daagjes rustig aan en dan is ze er weer bovenop ;-) Liefs BB ;-)

   Verwijderen
 2. Wat heb je een leuke blog om te lezen. Jammer dat je grieperig bent. Volgens mij heb ik dezelfde griep hij duurt al 5 dagen helaas. En wat goed dat je er als de kippen bij was in de tuin voor je het weet hadden ze al je plantje opgegeten!Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap, neem toch maar ff de tijd om uit te zieken, ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap. Hier staan de rababer planten al volop met stelen en is de bloesem inmiddels van de bomen en zitten er beginnende vruchten aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  BeantwoordenVerwijderen