donderdag 16 juni 2016

Snoep enzo

Grandpa en ik hebben een lieflijke zonde. We houden van snoep. Van drop, van die ontdekkingsreizigers van Klene. Of natuurproduct. Of honingdrop. Chocola is ook favoriet maar heeft duidelijk een ondergeschikte rol tenopzichte van dropjes. We nemen niet  een of twee dropjes.....nee de hele zak moet leeg...heerlijk...drie tegelijk in de mond en dan kauwen ..zucht. Aangezien we echt wel weten hoe ongezond snoep en suiker is, zijn we cold turkey gestopt met suiker. Whoo dat valt niet mee. We zijn er anderhalve week mee begonnen. We voelen ons steeds beter :) 
Heel af en toe wil ik iets verwennerigs . Gisteren maakte ik met wat ik in huis had iets heul lekkers, carobebolletjes ! 

Ik sneed 12 ontpitte dadels in kleine stukjes, voegde 2 eetl gesmolten kokosolie toe, deed er een dikke handvol zonnebloempitten door , een banaantje  en tot slot , ik denk, 2 eetlepels carobepoeder. De staafmixer erop tot het een dikke plakkerige massa was. Ik zette het een uur in de koelkast. Daarna draaide ik er balletjes van ( soort van hoopjes want het plakte nog een beetje ) en rolde ze door kokosrasp. Een paar hield ik over , die kregen een laagje carobepoeder poeder. Heeeerlijk !! We aten elk een stuk of drie en deden de rest in de vriezer, vandaag waren ze zelfs nog lekkerder. Het vreemde is dat ze niet stijfbevroren waren maar nog een beetje zacht, gek he. 

 

Mooi met de aardbei :) ook lekker mét aardbeien.


Liefs grandma.

3 opmerkingen:

  1. Voor zo'n lekkernij zou iedereen onmiddellijk stoppen met snoepen! Lijkt me verrukkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik probeer helemaal geen koohydraten meer te eten, geïnspireerd door het boek 'De Voedselzandloper.' Pure chocolade mag wel. Mijn lunch was: gerookte makreel en 300 gr verse aardbeien. Het voelt heel apart en nieuw in je buik. gr Liz

    BeantwoordenVerwijderen