woensdag 2 januari 2019

nog niks geen soberheid πŸ˜‚

Vandaag had ik de vroege dienst, de wekker liep om 5.45 af. Deze dagen moet iedereen een beetje bijkomen lijkt het wel. We doen rustig aan zowel met eten als met het tempo van leven.

Deze eerste dagen leven we nog lekker bourgondisch. We hebben nog veel brood in de vriezer, lekkere kruidenkaas, verse spruitjes, bietjes , pompoenen en aardappelen. Er ligt genoeg vers fruit op de schaal, daar redden we het wel mee tot vrijdag. Vrijdag zullen we boodschappen halen voor de live-below-the-line week . Ik hoop dat ze mooie aan biedingen op de markt en bij onze favoriete groentenboer hebben. We zullen het beleven πŸ˜€
Dochter en schoonzoon doen ook een poging om hun weekbudget naar beneden te krijgen, we houden elkaar op de hoogte dat is lekker stimulerend.
En jullie ? Ook zuunig an in januari?

Liefs grandma.

12 opmerkingen:

 1. Wij gaan ook zuinig aan doen met de boodschappen in de maand januari.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb vrijdag een vrije dag, ga dan ook naar de markt en groenteboer in Emmen, wie weet zijn we er wel tegelijkertijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met vijf verjaardagen is januari bij ons de duurste maand. Boodschappen doe ik elke eerste salarisweek uitgebreid houdbaar. Verder koop is vooral vers bij. Na een maand is het meeste ook weer op.
  Voor de verjaardagen koop ik dingen die als ze open gaan meegaan in ons weekmenu en als ze dicht blijven komen ze de keer erop wel op.

  Gemiddeld gaven we met ons vieren in 2018 90 euro per week uit aan eten. Grotendeels biologisch, alles zonder toegevoegde suiker, zoetstof en smaakversterker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier altijd wel redelijk sober, we moeten wel, maar we komen gelukkig niets tekort!
  Succes komende maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij leven altijd redelijk zuinig maar ik probeer het dit jaar met nog minder te doen! Nu de voorraad opmaken en dan zien we wel verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hele jaar zuinig aan, meer dan anders? Ook een ideeπŸ˜‰

   Verwijderen
 6. Ik probeer ook altijd weer wat rustiger te doen in januari na zo'n overdadige maand. Dus eerst lekker al het overgebleven eten opeten en dan maar eens de vriezer leger maken. Die lijkt zich altijd weer spontaan te vullen. Ik heb nog zo'n vrieskist, soms weet je echt niet meer wat er op de bodem ligt. Dus mijn goede voornemen is om heel veel uit de vriezer op te maken. Scheelt hopelijk ook in de portomonnee. Succes met de zuinige maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij ook succes , wie weet welke rijkdommen er nog in je vriezer liggen.

  BeantwoordenVerwijderen