dinsdag 15 januari 2019

Macaroni en mede.

We zijn nog steeds lekker bezig met zuinig leven. Ik ben zo blij dat we uit de voorraad kunnen nemen wat we maar willen. Gisteren aten we macaroni met spinazie / boursin en gebakken tofu.
Er lag nog een zak biologische spinazie in de vriezer en een vol kuipje boursinachtigegoedkopereversievandat in de koelkast. Ik kookte de macaroni met beetje zout volgens de verpakking gaar, in een andere pan deed ik de spinazie en toen die helemaal klaar was deed ik daar de boursin door ( met spinazie a la crรจme is het nog lekkerder) , de tofu kruidde ik met speklapjeskruiden en kipkruiden goed bakken in olie en deed die uiteindelijk over de heerlijkheid.


Lekker snel klaar na een lange werkdag.
Vanavond aten we boerenkool met vega rookworst en appelmoes. We hielden daar nog wat van over , dat is voor grandpa morgen. Ik ga morgen vanuit het werk naar Zutphen . Dochter is gisteren geopereerd en ligt nog in het ziekenhuis, ik blijf daar tot vrijdag om een beetje in de weg te lopen en om met de kindjes te spelen.
Dochter en schoonzoon doen ook mee met de zuinige maand Januari , ik hou jullie op de hoogte wat we daar eten.

Vandaag heb ik ook, eindelijk, de mede gebotteld. Ik meende dat ik nog een aantal kleinere flessen had maar die waren al in gebruik voor siroop. Bij Ikea kocht ik vorige week  nieuwe flesjes en nu staan er een viertal flesjes op het aanrecht gevuld met kostbaar goud ๐Ÿค—.Er zit nog meer in de gistfles maar dat moet eerst weer wat bezinken, dat laatste restje is er moeilijk uit te halen. Bovendien was ik haast wat tipsy,  je moet de mede met een slangetje overhevelen , even aanzuigen zoals dat heet ๐Ÿ˜ en voor je t weet heb je slok binnen, hihihi 
1 opmerking:

  1. Klinkt weer goed!
    Sterkte voor je dochter, ik denk dat ze het vast zullen waarderen dat je lekker in de weg komt lopen ;)

    BeantwoordenVerwijderen