zondag 29 maart 2020

beetje bijpraten

Door de week hebben grandpa en ik het druk. We werken allebei een beetje meer omdat er collega's zijn uitgevallen door corona verschijnselen. Als we thuis zijn werken we veel in de tuin. De moestuin is zaai en pootklaar, op een klein stukje onder de kromme appelboom na. Terwijl ik aan t spitten en graven was ( man man wat en onkruid) legde grandpa het paadje aan de achterkant van de moestuin verder aan, versleepte stenen en tegels en maaide het gras. We bedachten een kruiden rondje van twee verdiepingen met een bessenstruikje op stam in het midden. Er kwamen een druivenrank en twee vijgenboompjes. Al met al rollen we 's avonds moe het bed in. We zijn sowieso erg moe de laatste tijd, soms lig ik er al om 21.00 in en doe het liefst 's middags ook nog een tukje.

We missen de kinderen en kleinkinderen, we gaan wel digitaal bij ze op bezoek maar ja dat is niet het echte werk hé :)


De mensjes op het werk zijn nog steeds in goede gezondheid gelukkig, dat verbaasd me want we moeten gewoon aan het werk , ook al hoesten en niezen we, ook al heeft onze familie koorts....als we zelf geen koorts hebben hops naar t werk.

Ik merk wel dat iedereen lief en behulpzaam is in onze omgeving, een groot saamhorigheids gevoel zeg maar.

Vorige keer schreef ik al dat we wat meer uitgegeven hadden aan de boodschappen. Zo kocht ik bij onze favoriete groenteboer een kistje tomaten en maakte daar pastasaus van, genoeg voor 5 grote potten vol. Er werden wat extra aardappelen gehaald en een paar zakken droge linzen en bonen. De planken staan redelijk vol. Het tuinseizoen is al begonnen dus het komt goed wat voorraad betreft.

Afgelopen vrijdag kwam het salaris weer binnen. Er zat fijn ORT bij van twee zaterdagen. Ik stortte 600 euro op de spaarrekening.

Tot nu toe 1400 euro gespaard nog 28600 te gaan.

Op de lopende rekening staat nu nog iets van 300 euro voor evetuele uitgaven online, dit bedrag is een reststandje van de eindejaarsuitkering, er stond nog meer op maar ik heb nieuwe brillen besteld voor 362 euro . We gaan ondanks alle toestanden gewoon door met sparen, dat gaat des te makkelijker nu alle winkels gesloten zijn ..ahum.

Zorg goed voor jezelf en voor anderen, liefs grandma.


4 opmerkingen:

  1. Gewoon veel slapen. Dat heb je met dat extra werk hard nodig. En wat dacht je van het sjouwen in de buitenlucht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe gaat het nu? Alweer zo een poos niets gepost. Jullie zijn toch niet geveld door de corona? Hopelijk tot snel!!

    BeantwoordenVerwijderen