zondag 22 maart 2020

voorjaar en een wassmelter maken

Hoe vergaat het jullie na een week vol noodzakelijke maatregelen van afstand of misschien zelfs helemaal binnen blijven ? 

Grandpa en ik gaan nog steeds de deur uit om te werken. We missen de kinderen en de kleinkinderen, we zouden dit weekend oppassen maar daar komt nu niets van terecht. Alleen de kinderen en kleinkinderen op het dorp zien we geregeld. We beeld-appen met de rest en dat is voor nu een redelijk alternatief.

We gaan wel af en toe naar de supermarkt. We hebben ons de afgelopen twee weken niet aan het weekbudget gehouden, naast wat extra blikken groenten kochten we ook extra dierenvoer, mochten we zelf ziek worden dan is er voor de beesten ook genoeg in huis. 

Gisteren haalde ik bij de bouwmarkt nog wat extra groentezaden en omdat het kon ook 4 kleine slaplantjes. Vandaag zette ik deze vierling in de kas, beetje eenzaam staan ze daar maar binnenkort zullen ze gezelschap krijgen van andere soortgenoten,  tomatenplanten en basilicum. 
Vandaag plantte ik de rozemarijn, die ik weken geleden in een glas water had gezet, in een 5-tal potjes. De rozemarijntakjes hadden al mooie worteltjes :)

Afgelopen week maakten grandpa en ik een stoom-was-smelter. Grandpa had nog een oude roetsvrijstalen omkasting staan en met wat kust en vliegwerk, een nieuwe behangstomer en duct tape hadden we binnen 2 uur een was-smelter. 
Ik had alle raten van de lege bijenkasten nagekeken en veel raten waren wat beschimmeld of vol met honing. Lang niet alle honing was verzegeld en dus smelt ik het grootste gedeelte van de raten om en maak er kaarsen bijenwas van.
Het werkt aardig, alleen kunnen er maar 3 a 4 raten tegelijkertijd in, daar moeten we nog wat op bedenken en anders een grotere smelter in elkaar flansen. Tot die tijd gebruiken we deze.

In tuin uit de wind is het heerlijk. Ik kwam deze vriendjes tegen bij mijn dagelijks rondje door de tuin. 

passen jullie goed op jezelf en op de mensen om je heen, rare tijden zijn het.

liefs grandma.


1 opmerking:

  1. Prettig om een moestuin te hebben. Ik moet nog op zoek naar tomatenplanten.

    BeantwoordenVerwijderen