donderdag 9 september 2021

saying goodbye

We zitten een beetje in een afscheidsperiode. Vorige week donderdag ging ik met 2 ex-collega-vriendinnen uit eten. Een van de dames gaat weer op reis. Ik heb geloof ik weleens over haar verteld. Deze vriendin ging met haar 65e met pensioen, verkocht haar huis en spullen en kocht een camper. Ze reist in haar eentje door europa, super stoer. Door de corona-ellende moest ze vorig jaar halsoverkop Frankrijk verlaten en sinds die tijd is ze weer in Nederland. Vriendin stond vooraan in de rij voor de vacinatie want ze wilde graag weer reizen en  nu is het dan zover , ze vertrekt met de noorderzon weer naar het zuiden :)

Toch raar hoor, we zien haar pas in mei weer terug...

Afgelopen weekend gingen grandpa en ik één nachtje met de camper op stap, van zaterdag op zondag, heerlijk. We stonden op  Landgoed borkerheide, een mooie camping rond een vennetje en aan de rand van de hei. De hei was prachtig in de zon, we hadden een fijne tijd daar.

Er was een soort veldkeuken waar je lekker kon eten met  (h)eerlijke ingrediënten. 
heel lekker en bijzonder, met rode biet, rode ui en bosbessen


of deze met ui, wortel en zuurkool

gewoon erg mooi


Nu staat de camper weer in de garage, wachtend op een volgend ritje...volgend jaar...afscheid van ...


Natuurlijk zien je ook aan de natuur dat de zomer aan het afscheid nemen is, ondanks het heerlijke weer van de afgelopen dagen. Je ruikt het al in de lucht, voelt het in de avond en ziet het aan de zilveren  spinnenwebjes in de vroege ochtend.

Ik zie het in de moestuin, de bonenranken die nu snel geel worden, uitgebloeide bloemen én aan de eerste druivenoogst -van-eigen-erf.

Misschien oooooit Kleinfarmhuuswijn 😋😀


liefs grandma.
4 opmerkingen:

 1. Deze week was het afscheid van de zomer wel heel mooi,wie weet nog langer op deze manier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n camper lijkt me toch wel heel leuk! Zowel voor korte als lange trips.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb zelf van 1956 tot 1964 in Westerbork, of zoals we gewoon waren te zeggen 'in Börk' gewoond, maar het genoemde landgoed/camping was voor mij volkomen onbekend. Dankzij het www ontdekte ik dat het in mijn Börker tijd de het gemeentelijk sportpark was, beschut gelegen in 'het nieuwe bos'.
  Zo leer je, danzij een blog, steeds weer iets over een vorige woonplaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eindelijk zomer. Wat een genieten zo’n camper. Mooi de hei. Stoere vriendin inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen