zondag 5 mei 2024

keuken renovatie

We zijn druk met de renovatie van de keuken. Zoals gezegd kwam schoonzoon uit Ermelo afgelopen maandag het granito keukenblad renoveren. Eerst werd er flink geschuurd, alle beschadigingen werden bijgewerkt met gekleurd fijncement en daarna was het weer schuren en polijsten. De toplaag werd meerdere keren behandeld met een beschermende laag, Ambras. Het is erg mooi geworden!


Terwijl de mannen bezig waren gingen dochter en ik met de drie belhamels op pad, de kleinkinderen zouden een nachtje blijven logeren zodat dochter en schoonzoon even een nachtje op stap konden gaan. We gingen naar het Drouwenerzand, een klein pretpark in de buurt. 

Toen we terug kwamen vertrokken dochter en schoonzoon naar Spier. Kleinzoon Bas en ik gingen lekkere dingen halen voor  het avondeten. Aangezien we de keuken niet konden gebruiken gingen we avondpicknicken in de tuin. Kleindochter Amber had een gezellig kleed en kussens op het gras gelegd en zo aten we poffertjes met aardbeien, diepvriesfruit, banaan, watermeloen én ijs met gesmolten chocola in het zonnetje.


De volgende dag nog even spelen bij de kleinkinderen op het dorp en toen was het feest weer voorbij.


Vrijdag kwam de nieuwe koelkast en zaterdag arriveerden de nieuwe spoelbak en de kraan. De nieuwe keukenfrontjes, het schilderwerk, het zijn allemaal karweitjes voor de komende twee weken. Ik zit midden in het werkblokje van 4 nachten en grandpa helpt morgen zijn zus met een karwei. Het is een tijd van  strakke planning.


liefs grandma.3 opmerkingen: