vrijdag 13 september 2024

moeder/dochterdag(en) in het verschiet en voorraden aanvullen.

Wat is het opeens frisjes buiten hè. Ik zit heerlijk voor de houtkachel een blogje te schrijven :) echt ook.

Deze zomer ben ik met onze oudste dochter en met onze jongste dochter op pad geweest maar nog niet met onze middelste dochter, ook vorig jaar en het jaar daarvoor is het daar gewoon niet van gekomen. Maar dit jaar halen we alles dubbel en dwars in, we gaan namelijk met zn tweetjes 10 dagen naar Schotland! In januari had dochter het er al over om naar Schotland te gaan, alleen of met jongste dochter dat wist ze nog niet precies. Alleen was toch niet zo'n goed plan en jongste dochter kon opeens een prachtig huisje kopen dus ja, zoiets kost veeeeeel geld dezer dagen....Ik bedacht dat ik zoiets ook wel zou willen....meen je dat mama, dat zou ik zó leuk vinden....en zo werden er plannen gesmeed, boot gereserveerd, uitgezocht wat we allemaal willen zien en nu is het bijna zover, nog 11 nachtjes slapen. Ik ben nog nooit zolang zonder mijn man weggeweest en dochter is nog nooit zolang zonder haar kinderen geweest, maar wat hebben we er zin in !!! Zo spannend allemaal!

Ondertussen zitten we gewoon weer in het ritme van het dagelijks leven ende werken, zo na de vakantie. De caravan is helemaal schoon en staat in de garage te wachten op nieuwe avonturen. 

Gisteren liep ik de voorraden eens na en ik moet zeggen dat die nog niet op peil zijn. De moestuin deed het dit jaar niet zo heel goed, slakken, regen, nog meer slakken, dat soort grappen. We hadden uiteindelijk nog een redelijke oogst van de bonen en snijbonen. De broccoli deed het best en van de peutjes hebben we goed gegeten en wat van ingemaakt. Andijvie, snijbiet, koolrabi was ok. Tomaten deden het zeer goed!  De aardappelen, uien, worteltjes en bietjes waren een ramp, de aardappelen hebben bruine vlekken, van de wortels en bietjes hebben we een paar keer kunnen eten maar niets kunnen inmaken. Dus ja, ik zal nog bietjes moeten kopen ( as maandag in de aanbieding bij Lidl ), ik heb nog worteltjes in weckpotten, uien heb ik al bijgekocht. Ik koop ook groenten in  potten voor de voorraad, ik heb graag de voorraadplanken vol. Gisteren maakte ik de vrieskast in de kelder schoon en deelde de lades opnieuw in, morgen zal ik stickers op de lades plakken zodat grandpa precies weet waar hij iets moet zoeken, wil hij straks voor zichzelf iets koken. Het vriezertje in de garage is gevuld met allerlei soorten fruit, bosbessen, aardbeien, pruimen, het meeste uit de moestuin. Bovendien bewaar ik daar ijs, snacks en pizza's in. 

Op de tuin staat nog boerenkool, prei, een paar rodekoolplanten, de laatste bonen, koolrabi en broccoli. De snijbiet houdt het nog wel even vol tot aan de vorst, oh we hebben ook nog een ruime hoeveelheid aardpeer staan  ( eens in je tuin, dan kom je nooit weer vanaf hahaha ) 



 

Wat de keuken betreft, vandaag kwam de nieuwe radiator, die wordt maandag geplaatst dan kunnen we ook het laatste wandje en plinten schilderen. Bijna klaar!

 


fijn weekend, liefs grandma



donderdag 5 september 2024

Van een to good to go broodpakket, wit brood met dikke boter en stroop en een keukenrenovatie update

Whoooo een hele mond vol die titel!

Vorige week vrijdagmiddag vertrokken we weer richting huis. We reden een beetje om zodat we nog een kopje koffie konden halen bij dochter  in Zutphen. We hadden de lieverds al een poosje niet gezien. Thuisgekomen maakten we caravan schoon, draaiden wasjes en daarna keek ik even in de moestuin aiaiai het was een beetje een ontplofde bende, allemaal onkruid zucht. Nou ja, het is even wat het is. Ik plukte bonen, aardbeitjes, tomaten e.d. en zo had ik vrijdagavond al weer heel wat voorraad in de vriezer.

Op zaterdag bestelde ik een togoodtogo broodpakket bij Dirk. Allemensen dat was weer enorm veel brood voor maar €2,99!




Niet te geloven toch. Er zat ook een halfje melkwit bij. Vroeger, bij ons thuis, kochten we vaak witbrood. Weet je wat ik het allerlekkerste vond? Wit brood met dikke boter en stroop! 

Heerlijke herinnering en heerlijke lunch :)




Natuurlijk werkten we veel aan de keuken. Het is bijna klaar en het is/wordt erg mooi. De nieuwe wasbak en de twee deurtjes moeten nog geplaatst, er komt ook nog een nieuwe radiator maar dat alles is een karweitje voor volgende week. We zitten nu weer op een camping, in Hummelo, nog even genieten van het mooie weer en de laatste vakantiedagen. Maandagnacht moet ik weer werken.


Voorproefje

Tot snel, liefs grandma.