zaterdag 7 december 2013

The day after

Logeerpartijen en Sinterklaas zijn voorbij...het is hier zo stil in huis we kunnen haast een echo horen als we iets zeggen. Dat is even wennen. Gisteravond hadden we pakjesavond, de kleintjes zijn enorm verwend.
We begonnen gistermiddag al met het bakken van pannenkoeken, drie pakken vol kaboutermeel gingen erdoor. We waren met  tien eters, kleine baby at niet mee. Een van de dochters en schoonzoon waren niet aanwezig,  zij moesten werken. We kozen voor naturel, spek en kaas pannenkoek. Dochterlief begon om 16.00 met bakken en om 17.30 stonden er drie stapels pannenkoeken verpakt in folie op de kachel om warm te blijven . Toen de meeste gasten er waren hebben we 3 blikken kersen vlaaivulling verwarmd, 2 bekers slagroom geklopt en het ijs uit de vriezer gehaald. Naast deze vulling hadden we natuurlijk stroop , poedersuiker enz. Grote heerlijkheid.Na het eten werd er hard op het raam geklopt en kregen de kleintjes hun kadootjes, helemaal blij.
Na het feest van de kinders deden de volwassenen een spel van kadootjes ruilen, afpakken, weggeven enz. ook gezellig. Kleine man van 2 jaar oud liep met hoogrode koontjes , dametje van 3 wilde eigenlijk alle kadootjes wel uitpakken en kleine baby protesteerde in de kinderwagen, dat hij helemaal alleen op de gang moest slapen. Tel daarbij de jong volwassenen en een enthousiaste opa en oma en dan heb je ongeveer een beeld van onze pakjesavond :).

Om half 10 gingen de laatsten naar huis en keken grandpa en ik elkaar aan ...stil he...
Er stond een berg afwas ( want ja geen afwas machine)  die hebben aan kant gemaakt en daar na een filmpje gekeken.

Vanmorgen kreeg ik via de WA foto's van de spelende kindjes.

Vandaag maar eens een pan pastasaus en, van een aantal appeltjes uit de kelder, appelmoes gemaakt. Ik kijk regelmatig de fruitvoorraad na , de appeltjes met vlekjes eten we direct op of ik maak er appelmoes van.
Ik zag dat de potjes met zoetzure pompoen klaar waren om te eten, heb er eentje opengemaakt om te proberen, perfect.

De kipjes leggen nog steeds niet. Door de nattigheid kan ik geen wit zand of meel rond het hok strooien om te zien of er nog steeds een rover in het spel is. De grote kippen zitten in de rui ( rare tijd ) en dat zal de reden zijn waarom zij niet leggen.Ik begrijp nu ook waarom ze vroeger de kippen in het najaar slachtten en alleen een basis toompje jonge hennen en een  haantje overhielden. Dit kost alleen maar graan en voer. Zucht.

geniet van jullie weekend, liefs grandma


3 opmerkingen:

 1. Het klinkt alsof jullie een super gezellige avond hebben gehad.
  Heerlijk toch?

  En wat je kipjes betreft: de winter is geen seizoen om kinderen groot te brengen. Ik ben niet helemaal thuis in dat kip-ei gebeuren, maar ik kan me voorstellen dat door het gebrek aan licht en de lage temperaturen het leggen van eieren niet zinvol lijkt voor de gemiddelde kip.
  Maar ik hoop voor je dat ze snel gaan leggen!

  Jij ook een heel fijn weekend!
  Liefs, Mommy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. T Zal goedkomen met t pluimvee. Deze week voor het eerst in anderhalf jaar eitjes moeten kopen...

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen