donderdag 30 januari 2014

gewoon vandaag

Al weken sparen we de lege closet rolletjes om straks zaadjes in voor te kweken. Ik zet ze dan dicht tegen elkaar aan in een bakje zodat ze stevig blijven staan als het ietwat te vochtig wordt. De meeste zaden  poot ik rechtstreeks op plaats van bestemming in de tuin. Tomaten en dit jaar ook de pepers wil ik in een kas, die ik nog niet heb :). De eerste boontjes kweek ik voor en dat geldt ook voor de pompoenen en courgettes. Laatstgenoemde gingen vorig jaar de mist in , we gingen 29 april op reis naar Canada en ja ik heb de plantjes in  de tuin gezet op hoop van zegen. Door de kou heeft er maar 1 courgette plant het overleeft. Dit jaar blijven we thuis en zal het goed gaan, niet voor 14 mei naar buiten met het spul .Eind volgende maand kunnen de peulen al gepoot worden, ik kan niet wachten.


                                                   wwwplaatje

Eergisteren heb ik een kelder inspectie gedaan. De appeltjes worden nu snel minder, we maken deze week appelflappen en appelmoes. k Vond nog een struikje witlof, een winter wortel en warempel nog een plastic tas waar tamme kastanjes in zaten, gans vergeten. Geloof het of niet, een groot deel van de kastanjes waren nog goed, dus in plaats van aardappelpuree aten we deze week, lekker decadent, romige kastanje puree bij de rode kool en rundvlees.
Voor de rest had ik niets wat op of over de datum is, goed bijgehouden schijnbaar.

fijne dag, liefs grandma
5 opmerkingen:

 1. wil je niets verspillen kun je van de schillen en klokhuizen van appels appelazijn maken, ik vond het recept daarvoor op de site van de Gulle Aarde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn, ook hier zijn we lekker bezig :) alleen groeien hier de tuinbonen wel heel hard :S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blog. Dat van die closet rolletjes is erg handig ik ga ze ook bewaren. ik doe af en toe wat kleine moestuin dingen in mijn miniflatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk joh. Alle vensterbanken al vol ?, jongste dochter woont ook op een flatje. Grandpa gaat een lange houten bak ( met plastic aan de binnenkant ) maken zodat ze kruiden en rucola kunnen kweken in de vensterbank :)

   Verwijderen