dinsdag 18 februari 2014

dinsdag werkdag

Elk voorjaar mag ik van mezelf een nieuw tuinboek kopen. Gisteren heb ik twee boeken besteld, twee ja, omdat de verzending gratis is vanaf een bedrag van 20 euro. Dan is de keus gauw gemaakt. Ik koos " zelf geboerd "  en omdat het kon ook nog "ecologisch tuinieren voor beginners " . Morgen worden ze bezorgt tada!

Voor vandaag stond er hartige taart  met kaas en prei op het menu. De kaas was op miraculeuze wijze kompleet verdwenen :) lees in grandma's buik. Een mooi excuus om kapucijners uit de diepvries te halen en heerlijk op te bakken met spekjes, ui en champignons. Van een stronkje witlof , een uitje en een appeltje een salade erbij gemaakt ahh lekker. Kater Guus had de tijd van zijn leven, hij was op dat moment de enige kat(er) in huis en had het voorrecht om in zijn eentje het bakje van de spekjes leeg te likken. Genoeglijk schoof hij de verpakking door de keuken,  koppie-klem-in-t-bakkie.

De kapucijners komen uit eigen tuin. Blauwschokkers. Ze bloeien prachtig, krijgen een fluweelachtige, diep paarse peul en smaken fantastisch. Volgende week poot ik al nieuwe, net als de peultjes en de tuinbonen die dan ook de grond in gaan.

                                                       oogst 2013

Voor de rest gaat het hier zn gangetje, zijn we druk met werken als in werk-werk en meehelpen-werk, het oude/nieuwe huis van zoon en schoondochter nadert zijn voltooiing, nog 3 weken denk ik ppffieuw.

liefs grandma

                                                                                                                                          

9 opmerkingen:

 1. Nou ja! Ook ik heb vandaag de laatste blauwschokkers uit de diepvries gehaald ;) ook nog maiskolven er bij. beide gaan hier ook zeker weer in de grond. heerlijk! En ze bloeien ook zo mooi. gr madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou moe, das toevallig ! Verbouw je ook mais? Neemt dat veel ruimte in? Of combineer je dat met bonen en pompoenen in een groente bed.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja suikermais van de bolster. inderdaad bij de pompoen en augurk. t'is ook een mooie windvang! Afgelopen jaar een superoogst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee. es zien of ik een plekje voor die combinatie kan vinden. thank you

   Verwijderen
 4. Bij de Rabarber heb ik hem ook wel eens gehad. ze kunnen wel tegen een stootje ;-) nu begin ik ook tuinkriebels te krijgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :) Wij hebben rabarber onder de appelboom, Samen met met een struik frambozen en wat oost indische kers. Ook een mooi stel dat elkaars groei bevordert naar het schijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. interessant! ik had net het idee opgedaan om oostindische kers bij de appelboom te zaaien. leuk om te weten dat ze ook goed zijn voor elkaar!

   blauwschokkers gaan hier dit jaar voor de eerste keer de tuin in! ik kijk er al naar uit :) jammer genoeg hebben wij geen plek in huis voor een grote vriezer, dus ik kan er maar zoveel zetten als we vers kunnen opeten.

   Verwijderen
 6. 't Is wat met die kaas he, die van mij is al even miraculeus verdwenen, terwijl hij morgen op een ovenschotel had gemoeten ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je daar een keer mee begint te eten.... Gelukkig kwam grandpa gisteren ( woensdag) langs de Jumbo en nam hij een stukje bio kaas mee en het ligt nog steeds in de koelkast, nou ja ..de helft..:-)

   Verwijderen