donderdag 20 maart 2014

kalm aan

De afgelopen dagen heb ik bijna niets gedaan. Vanmorgen ging het als volgt ; wasje vouwen en beetje stofzuigen , half uurtje rusten, was in de machine, kippen verzorgen, even zitten, aardbeienplantjes in een grote bak gepoot, half uurtje koffiedrinken bij de konijnen. Klinkt relaxed he, maar  ik vind het tamelijk frustrerend om niet gewoon  flink door te kunnen werken. Naar aanleiding van de tips op mijn vorige blog, heb ik de konijntjes even bij elkaar gezet en hoewel ze het erg leuk vonden om elkaar weer te zien, neus aan neus, elkaar wassen ( so cute ) hebben ze "het" niet gedaan. Het ventje wilde wel maar Fien had er geen zin in, dit geeft me goede hoop dat ze toch zwanger is. Mocht dit niet zo zijn dan hebben we iets unieks op het erf, een konijn met vruchtbaarheidsproblemen !!!  :)

Straks zet ik nog een aantal pompoenplantjes in grotere potjes, ze groeien als kool. Ook de (gele) courgette plantjes staan er al mooi bij. In de wc rolletjes kunnen nog wat boontjes. Dan zit mijn dag er weer op.

Zoon heeft bij zijn nieuwe huis een aantal oude tobbe's staan die ik hebben mag, daar komen oa kruiden in, te zijner tijd.
Vroeger hadden we een grote en een kleine tobbe, moeder gebruikte die voor de was. Soms mochten we in de tobbe, in de winter voor de kachel en in de zomer was het ons geliefde buitenzwembad.                                           kleine grandma in de tobbeGeniet van het mooie weer vandaag, veel liefs grandma.


10 opmerkingen:

 1. dat klinkt voor mij toch als een behoorlijk gevulde ochtend! heus! wat heb ik gedaan deze ochtend? mails gelezen met kopje thee, afwas gedaan, ontbeten, bad genomen, 2 uurtjes geschreven (werk) en nu is het alweer lunchtijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha jouw ochtend was ook gevuld toch, zelfs nog 2 uur gewerkt !

   Verwijderen
 2. Ik heb aardbeiplantjes in zo'n grote tobbe staan. Leuk die foto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Werkt goed he. Ik heb al 2 staan. Ze hadden gaten in de bodem, handig voor de afwatering.

   Verwijderen
 3. hoi, in de landleven stond een artikel over vruchtbaarheidsproblemen bij konijnen.
  een van de problemen die bijstonden waren dat de de dekram niet te vet moet zijn.
  paarlust kan worden gestimuleerd door extra haver te voeren
  en vitamine E bevordert de vruchtbaarheid

  misschien heb je er wat aan

  gr liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk die tobbe in de zomer. Ook ik mijn jeugd,was het feest,als we in de zomer ons "zwembad"kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto van jou in de tobbe Grandma :)
  En wat een leuk idee om kruiden in oude tobbes te zetten: zo nostalgisch :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik ze ook een beetje in toom houden, vooral de munt ! die is altijd enthousiast "ik ben hier, en hier en hiieerrr, all over the garden "

   Verwijderen