vrijdag 14 maart 2014

van broodnodige rust en lieve buurtjes

Gisterochtend moest ik werken tot 12.00 uur. Daarna ben ik bij een tuincentrum langsgegaan voor een pruimenboom, en passant nam ik ook nog een vlier, met donkerrood blad, en een krentenboompje mee. k Kreeg er bemeste grond bij. Bij dit tuincentrum kon ik warempel ook biologische legkorrel bestellen, bovendien snel geleverd. De leverancier waar ik het de vorige keer besteld had, had nl logistieke problemen en het duurde en duurde maar voordat het binnen was. Bij thuiskomst lekker de tuin ingedoken en de boompjes en struiken geplant. Ik ben zo benieuwd of het allemaal goed aanslaat.
Ik de koude bak zag ik dat de pluksla er al boven stond, de eeuwige moes is daar aan het herstellen van een kippen- attack en knapt zienderogen op en de spinazie begint ook al te kiemen. De groeitunneltjes had ik  inmiddels ook geplaatst. Daaronder groeien tuinbonen, dille en rijspeulen. Als deze lekkertjes groot genoeg zijn plaats ik de tunneltjes over een ander bed, pracht uitvinding. In de aangrenzende tuinen werkte een buurman en aan de andere kant een buurvrouw. Op een gegeven moment riep buurvrouw dat ze de thee klaar had, had ze voor ons buurtje een potje thee gezet! Zo lief. En zo zaten buurman van de ene kant en buurvrouw van de andere kant en ik in onze tuin te kletsen en te mijmeren. Koppie thee , koekje erbij, heerlijk!waar ik ben is zij ...

                                                              en zij ook

Zoals ik al eerder vermelde zit mijn agenda boordevol, vandaag doe ik rustig aan ( poging tot). Vanochtend eerst dochter naar stage gebracht en toen doorgereden naar de markt en daar heb ik schandalig inkopen gedaan. Brood, kaas, groente ( puntpaprika en een courget ) en in de bio super wat voorraadspulletjes gekocht, arme grandpa, ik heb het van zijn rekening betaald :)

Zo nu zet ik nog een bakkie koffie, gewoon omdat het kan, en dan weer lekker buiten bezig. En ja, ik doe zeer rustig aan.

fijn weekend allemaal, liefs grandma

ps mobieltje doet het weer !
8 opmerkingen:

 1. Goedemiddag!

  Het is nu ook echt weer tijd om lekker in de tuin bezig te zijn.

  ik lees al een tijdje mee op je blog en ben er pas zelf een begonnen. Kom eens een kijkje nemen?

  http://vrekkenvoordetoekomst.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh.. pluksla... dat moet ik ook nog even inzaaien...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb jij dat ook :) ? Lees ik bij eenvoudiger lezen over raapsteeltjes.... hihi die zitten hier nu ook in de grond.

   Verwijderen
 3. Gezellige diertjes heb je. Ik heb thuis ook zo'n volgeling, ons hondje Fleur. Kippetjes lijken me ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een hondje staat op grandpa's verlanglijstje. Ook zo leuk;)

   Verwijderen
 4. Hallo grandma, ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Ik hoop dat je er blij mee bent. Kijk maar eens op mijn blog http://missmillaathome.blogspot.be/
  Groetjes, Milla

  BeantwoordenVerwijderen