vrijdag 28 maart 2014

broedeieren 2

Woensdagavond belde de man van de broedeieren, hij had 8 verse eitjes voor me. Samen met grandpa de eitjes gehaald. Naast de sussex kriel rood porselein had hij ook kuifhoentjes, zo schattig.  Mocht het kippenparadijs er ooit komen dan zou ik daar ook een paar van willen hebben.

                                                  kip met pruikje

Thuisgekomen hebben we de eitjes gemerkt zodat we niet in de war komen als de andere kippen er eentje bij leggen. Dat merken doen we eenvoudigweg door er met potlood iets op de krabbelen, niet met stift ofzo want de eierschaal is poreus he. Het broedse kipje schoof verheerlijkt en genoeglijk op het nest vol eieren, ik zag haar denken Yesssss veeel eieren, veeel babies. Stiekum hoop ik dat er nog een kip broeds wordt dan kunnen ze het broedwerk een beetje delen.

Gisteren had ik een fijne dag bij de kleinkindjes, we waren olifanten, kamelen, vogels, we vlogen met een vliegtuig naar Spanje en speelden onder luid gezang mijn-tante-uit-marokko . Vandaag weer een rustdag ingepland, ik moet het nog steeds rustig aan doen. Langzaamaan gaat het wat beter.

In de tuin heb ik nu worteltjes, bietjes, raapstelen, uien, snijbiet, meiraapjes ( die zijn nieuw voor me) peulen, tuinbonen, kapucijners, babyleaves, pluksla ( voor de tweede keer ) en spinazie gezaaid. In de tobbe groeit, rucola en basilicum. Morgen gaan de laatste aardappelen in de grond. Morgen haal ik ook de 2 tobbes, bij het nieuwe huis van zoon en schoondochter vandaan, voor de rest van de kruiden.
Elke 2 a 3 week zaai ik nieuwe worteltjes , bietjes, sla enz zodat er de hele zomer verse groente groeien. Op deze manier heb je ook niet een hele oogst in een keer te verwerken.

geniet van deze mooie lente dag

zeer veel liefs grandma


4 opmerkingen:

 1. Klinkt allemaal super gezellig,... en ja, dat kipje met pruik lijkt me ook helemaal de max!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig he. De beste man vertelde ons dat het beestje een beetje sullig is ( k ken het ras niet dus ik neem aan dat ie gelijk heeft ) en bijzonder goedig, mag graag op schoot, enz. Zijn vrouw kon tijden met zo een kipje rondsjouwen het beestje leek dat leuk te vinden. ;)

   Verwijderen
 2. Wat 'n geweldig leuk kippetje! Alhoewel ikzelf meer van die stoere Barnevelders houd.

  BeantwoordenVerwijderen