zaterdag 5 juli 2014

zomertijd

Haast geen tijd om een blogje te schrijven pfffff. Gisteren bijna alle aardappelen geoogst. Onder wakend oog van poes Boots haalde ik weer 15 kilo piepers uit de tuin. De peulen lopen op zijn eind, de aardbeien zijn op, af en toe verschijnt er nog eentje van het doordragende soort. Kapucijners worden wat gelig en de radijsjes schieten door. Geeft allemaal niets de groentebedden liggen alweer klaar voor de volgende ronde. Op de plek van de aardappelen komt (nog meer) prei en boerenkool. In andere bedden wat sla, bloemkool en straks de paksoi.

Grandpa maakt van een oud kippenhok een konijnenhok, het hok waar ze nu in zitten wordt veel te vol. Hij maakte ook een overkapping voor de pipowagen, planken voor de windveertjes zijn gezaagd en ga ik een dezer dagen in de verf zetten, kunnen we op zomers dagen in de schaduw zitten of op een zachte regendag gewoon buiten bivakkeren. Heerlijk.

We kopen in deze tijd alleen nog wat fruit, zuivel en brood, groente halen we uit de tuin en de voorraad.  Het leuke is dat we veel kleine porties oogsten op die manier krijg je een zeer gevarieerde maaltijd ( en veel afwas :) ) Zo eten we vanavond gevulde champignons, restje pasta met zelfgemaakte saus, snijbiet met ui en spekjes en voor grandpa, als toetje, yoghurt met rabarber-aardbeiensaus. Vanavond snacken we dan met een klein komkommertje uit de tuin en kaas van de boer.
Morgen genieten we van nieuwe aardappelen met worteltjes / peulen, en sla met een eitje.

Mooie zomertijd, dat ist.

liefs grandma


5 opmerkingen:

 1. Wat een rijkdom hé zoveel verse groenten uit eigen tuin en het smaakt ook veel lekkerder .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg herkenbaar :) Vooral de vele afwas hahaha
  De bedden hier leveren ook allerlei lekkers.
  Maar helaas zijn de porties niet al te groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pssst, je bent nu wel al heeeel lang stil hoor. Alles goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk al dat verse spul uit de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen