donderdag 6 november 2014

Koken met....

Recept aardpeerschotel, voor Anne :)

schijnt een recept te zijn van Jamie.

1 kilo aardpeer
300 ml crème fraîche
1 citroen, het sap
60 gram kaas, oude of parmezaan
2 teentjes knoflook
tijm
olijfolie
peper en zout
broodkruim of paneermeel

Schil de aardperen en snijd ze in plakjes of reepjes , potlood dik.
Oven voorverwarmen op 220 graden en een ovenschaal inkwasten met wat olijfolie. Pers de citroen uit, rasp de kaas. Meng in een kom de crème fraîche, citroensap, de helft van de tijm, het grootste gedeelte van de kaas en de uitgeperste knoflook, op smaak brengen met peper en zout.
Meng de aardpeer erdoor, goed doorroeren en schep alles in de ovenschaal.
Nu kun je paneermeel of gemalen broodkruim  mengen met de rest van de kaas, tijm, wat peper en zout . Strooi dit over de aardperen, sprenkel nog een beetje olijfolie erover en bak de heerlijkheid in 30 minuten gaar. Het korstje is dan mooi bruin.
Ik deed er laatst een halve bloemkool, in roosjes gesneden door, echt heel lekker.

liefs grandma.


6 opmerkingen:

  1. Bedankt voor dit recept, ik heb nog nooit aardpeer gegeten maar ben er wel nieuwsgierig naar dus wie weet probeer ik het een keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, wat aardig da je dit plaatst voor mij, thnx
    Wij hebben dit jaarop ong 10 plekken aarspeer, prachtige en lange bloei, wel veel ruimte, geb pas 1 plant gerooid, ong 15 knolletjes, had ik stamppot icm aardappelen, ui en palmkool van gemaakt , ga deze volg week maken Anthea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, kom ff zeggen dat de aardpeerschotel heerlijk was!

    BeantwoordenVerwijderen