Deze week kocht ik bij de groenteboer 3 kilo stoofperen a 0,79 . Vandaag heb ik die maar eens verwerkt . Ooh, wat ruik dat toch heerlijk he. In de kelder lagen ook nog een aantal appels die een beetje zacht begonnen te worden , daar heb ik appelvulling van gemaakt. Appelvulling is lekker makkelijk voor een snelle appeltaart maar ook heerlijk met een bolletje ijs. Ik heb drie potjes geweckt , gewoon in een grote pan. Ik breng de boel aan de kook en zet de pan dan op de houtkachel , kookt gewoon door en scheelt een hoop gas.
Een poosje geleden had ik pruimen op brandwijn gezet kiek moar es eem, Hoe het daarmee staat? De vloeistof is niet meer echt helder maar wat een heerlijke volle geur en SMAAK :) ik had er een stukje pruim uitgevist, nou ik kan je nu al vertellen wat er met de kerstdagen in het toetje zit, hemels!
Nu er nog maar weinig groente van de tuin komt, werk ik weer met een weekmenu.
Op vrijdag haal ik de meeste boodschappen van de markt en de bio-winkel, dat vul ik dan aan met voedsel uit de voorraad en als het kan uit de tuin. Grandpa en ik hadden het sleurwagentje helemaal vol met lekkers.
Bio-winkel
karnemelk
yoghurt
carobe reepjes ( lieflijke zonde)
drop staafje
abrikozen
vijgen
runderworstje van Schotse Hooglanders
spekjes
Bio-kraam
broccoli
Chinese kool
champignons
kruimige aardappelen ( onze eigen aardappelen zijn vastkokend en ongeschikt voor stamppot of puree)
Kaasboer
jong belegen kaas
kruidenkaas
Notenkraam
een pond gemengde noten
Broodkraam
1 desembrood en rozijnen bolletjes ( handig voor als ik niet aan broodbakken toekom deze week)
Het weekmenu ziet er als volgt uit,
vrijdag
spruitjes (voorraad) curry, met prei (tuin) paprika(vriezer), kokosmelk ( voorraad)
zaterdag
broccoli met tonijntaart (tonijn uit de voorraad)
zondag
roerbakken Chinese kool met lamsgehakt (diepvries)
maandag
stamppot boerenkool (tuin) met spekjes
dinsdag
courgettekoekjes (kelder voorraad) met bietjes (voorraad weck)
woensdag
bruine bonen soep (bonen uit de voorraad, prei uit de tuin) met runderworstje
donderdag
kliekiesdag :)
De champignons verwerken we in ons gebakken eitje als ontbijt in het weekend, feestje!
fijn weekend, liefs grandma
Hmmm, heerlijk menu hoor!
BeantwoordenVerwijderenEn stoofperen ruikt inderdaad erg lekker.
Die hoop ik komende week weer klaar te maken.
ha heerlijk geniet ervan
VerwijderenJe woont bij mij in de buurt, ga je naar de markt in Emmen? Ik kom daar nooit omdat ik ook op vrijdag werk! Jammer maar helaas 😉
BeantwoordenVerwijderenJaah naar de markt in Emmen : ) ! He jammer dat je dan moet werken.
VerwijderenIk had je pruimenbrandewijn ook gemaakt. Helaas is, denk, mijn steranijs te sterk geweest want iedereen vind het naar hoestsiroop smaken :(. Volgende keer er maar eruit laten.
BeantwoordenVerwijderenNee toch, wat jammer joh. Wel een straf hoestsiroopje :). Zonder anijssterren kan het ook idd.
VerwijderenJam Jam, lekker lekker klinkt het allemaal, eetsmakelijk alvast deze week ;)
BeantwoordenVerwijderenRuby
dankje
Verwijderen