dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig nieuwjaar en daar gaan we weer, sobere maand met een missie......living on a budget 2019

Allereerst een heel gelukkig nieuwjaar lieve mensen!

We hadden een mooi oud en nieuw. Op het werk was het een en al gezelligheid , we bakten samen met de bewoners knieperties, maakten flauwe grapjes en genoten van de voorpret voor 's avonds. 

Toen ik om 16.00 thuiskwam waren dochter, schoonzoon en kleinkindjes uit Zutphen al gearriveerd, ze brachten lekkere wijntjes en biertjes mee, snackjes , een zeer goed humeur en veel vuurwerk. Zij bleven logeren. Rond 17.00 reden we naar zoon en schoondochter op t dorp, we aten pizza en besloten alvast wat vuurwerk af te steken. Kleinzoon is nu 7 en vindt het allemaal geweldig mooi en spannend , kleindochtertjes ( ze schelen 9 maanden in leeftijd, ze zijn nu bijna 3 en ruim 3 ) wilden wel even naar buiten maar hadden er al snel genoeg en bleven liever bij opa binnen , ook kleine Nathan bleef lekker binnen. Opa houdt niet zo van vuurwerk en hij had s middags al een avontuur beleeft met onze hond Boya. Hij had n.l. wat boodschappen uit de auto gehaald en de achterdeur bleef wat open staan, ach arme Boya was zo bang van t carbid schieten dat ze in paniek wegrende ...de straat overstak en op een draf ons geijkte wandelpad af rende, ze luisterde niet meer naar grandpa. Zoon werd gebeld en hij met kleinzoon reden haar klem aan het andere eind van het pad. Kleinzoon riep Boya vanuit de auto ...gelukkig ons hondje stopte en sprong in de auto. Heel de dag in paniek, arm beest.
T carbid schieten is hier in de buurt traditie en ja wij hadden geen idee hoe Boya zou reageren op alles, nu wel dus. Grandpa bleef daarom tijdens t vuurwerk spektakel binnen bij de kleintjes en de honden.
Om 19.00 gingen wij naar huis en zoon , schoondochter met hun kindjes gingen naar de andere opa en oma. Om 11.00 troffen we elkaar weer bij ons thuis voor het moment suprême 😁. We knuffelden elkaar en wensten elkaar een bijzonder liefdevol jaar toe. We gingen naar buiten voor het mooiste siervuurwerk , groetten de buurtjes en dronken natijds nog een biertje en wijntje. We zwaaiden zoon en schoondochter met hun kindjes uit en gingen om 02.00 naar bed. Vanmorgen was het weer vroeg dag , om 8.00 gewoon weer ontbijt met de kleintjes .

En nu is alles weer stil en rustig. Boya ligt relaxed bij ons, de katten mochten weer naar buiten en de kippen uit t nachthok.

Vandaag beginnen we met onze sobere maand met een missie. We eten deze week de restjes , oliebollen, knieperties en andere heerlijkheid wat overbleef. Ik maakte voor het avondeten een witlofsalade van 2 stronkjes witlof, 2 hardgekookte eitjes, 1 gekookte aardappel in stukjes, een mandarijntje, lente-uitjes , walnoten, rozijntjes en een sausje van yoghurt met een eetlepel mayonaise. We dronken er een radler bij. We doen het kalm aan vanavond , morgen weer vroeg op😏.

Tot morgen, liefs grandma.


2 opmerkingen:

  1. Ook de allerbeste wensen voor 2019!
    Dat klinkt als een supermooi begin van het nieuwe jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een goed jaar gewenst. Ik ben benieuwd naar je creativiteit met je soberheid.(eten)

    BeantwoordenVerwijderen