zondag 27 maart 2016

in de tuin en een waterbesparende douche

Allereerst hele fijne paasdagen iedereen :)

Wat was het gisteren een mooie dag he. We zijn de hele dag buiten aan het werk geweest. Vorig jaar in de herfst heb ik een heleboel karweitjes laten liggen en ja, daar pluk ik nu de vruchten van ( overkomt me niet weer ) . Zo hadden de aardbeien de halve moestuin overwoekerd. Op de paadjes groeiden her en der dikke pollen gras en in de bedden zat  allemaal groen wat je niet kan eten. Vorig jaar voorjaar hadden we een deel van de beukenheg  rond de moestuin gezet met het idee in het najaar de rest te doen ( ook niet gedaan dus) . Gisterochtend haalden we 20 beukjes en bestelden we een nieuwe pruimenboom, zo makkelijk hier op het dorp "ooh ik heb niet terug van 50 euro betaal volgende week  maar als je de boom ophaalt " .
Grandpa ging 's middags zoon helpen en ik leefde me uit in de tuin. Aan het eind van de middag was de moestuin helemaal klaar, alle paadjes voorzien van verse houtsnippers, de beukenheg gezet en het grote pad geveegd. Vanmiddag ga ik de kas schoonmaken, daar groeit nog wat veldsla in. De veldsla neem ik morgen mee naar de familie brunch. We gaan naar Ermelo lekker dikkedakken  met de kinders die kunnen/willen komen.

Grandpa en ik kijken stiekem een beetje rond naar een mooi lapje grond waar we een klein huisje kunnen bouwen , t Zal nog wel een paar jaar duren maar een beetje oriĆ«ntatie kan geen kwaad he. We willen dan zo duurzaam mogelijk wonen. Grandpa vond op een site van installatietechnieken een douche-geval die zelf het gebruikte water zuivert zodat je met een minimum waterverbruik lekker lang kunt douchen. hier vind je dit wonder van techniek. Ook ideaal in een Tinyhouse, vond ik, grandpa zucht dan maar eens.

liefs grandma

7 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen,dat je zo'n douche wel wilt. Op onze leeftijd te duur om nog aan te beginnen. Dan maar een emmertje putwater gebruiken op een warme zomerdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Ik zit middenin het proces van uitzoeken en afwegen wat de investeringen moeten zijn om op mijn ( net gekochte) woonboot zo zuinig en duurzaam mogelijk te laten zijn. Ik vond de douche prachtig, wel prijzig. Als hij de helft kostte, dan was ik al om. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo,n douche maar wat is electra verbruik van pomp en UV lamp dan dus leuke gasbesparing maar wel een aanzienlijke hoge electra nota.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij willen dan, net als nu, zonnepanelen zodat we onze eigen energie opwekken :)

   Verwijderen